Categorie: Știri naționale

Încă una dintre persoane rănite în atacul de acum o săptămână, de la Spitalul de Psihiatrie Săpoca, a murit la spital.

 

Cel de-al șaselea deces a fost înregistrat în cazul unei femei de 79 de ani. Aceasta suferise o intervenţie chirurgicală complexă, iar pe toată perioada tratamentului a fost în stare gravă, intubată, instabilă hemodinamic, ventilată mecanic. Femeia era internată la Spitalul Universitar, unde se mai află acum o singură pacientă, victimă a atacului, care este în stare stabilă.

Starea de sănătate a pacienţilor transferaţi la celelalte unităţi sanitare este următoarea: Spitalul Sf. Pantelimon - pacienta internată aici a fost transferată în cursul zilei de vineri la Spitalul Judeţean Buzău - secţia Neurologie, pacientul care suferise intervenţia chirurgicală este în continuare intubat, în comă profundă, grav; Spitalul Clinic de Urgenţă Bagdasar - pacientă de 62 ani - este programată astăzi pentru intervenţie chirurgicală; pacientă 83 ani - evoluţie pozitivă, anemia corectată, în cursul săptămânii e posibil să fie transferată înapoi la Buzău; pacient 60 ani - evoluţie pozitivă, în tratament convenţional, e încă deschisă opţiunea pentru soluţia chirurgicală; Spitalul Floreasca - starea pacientului se menţine gravă, cu toate că sedarea a fost oprită, coma nu s-a superficializat, prezintă pusee severe de hipertensiune arterială şi stări febrile, iar prin lipsa de progres clinic, şansele pacientului scad progresiv.

Șase persoane au murit în urma atacului comis de un bărbat de bărbat de 38 de ani, cu sevraj etilic. Acesta a lovit cu stativul de la perfuzii pacienţii din două saloane ale Spitalului de Neuropsihiatrie Săpoca.

Back To Top