Categorie: Știri naționale

Pe 31 august este celebrată, anual, Ziua Limbii Române. Iar în 2019, Academia Română a decis să o sărbătorească printr-o dezbatere la Clubul Academicienilor. Invitația trimisă, însă, înaintea acestui eveniment este plină de greșeli.

 

Invitația care a fost transmisă presei a fost inclusă într-un e-mail cu titlul „Ziu Limbii Romane sarbataorita la Academia Romana”.

„Ziua Limbii Române se sărbătorește în România la data de 31 august ca urmare a unei inițiative legislative din 2011, votată de Parlamentul României prin Legea nr. 53/2013. Ziua Limbii Române a fost stabilită, în mod simbolic, la aceeași dată cu sărbătoarea similară instituită în anul 1990 în Republica Moldova sub numele „Limba Noastră“ pentru a transmite mesajul că limba română este limba vorbită nu numai între granițele țării, ci și dincolo de fruntarii.

Dezbaterea organizată la Academia Română răspunde primei misiunii a celui mai înalt for cultural și științific al României, aceea de a se preocupa de normarea și cultivarea limbii naționale, prin elaborarea de dicționare, gramatici, antologii de texte, studii și cercetări, precum și prin sesiuni științifice și manifestări culturale destinate promovării limbii române ca principal factor identitar”, se arată în comunicatul Academiei Române", citat de Digi 24.

Sursa foto: digi24.ro

Back To Top