Améliorer activement la puissance masculine et n est pas seulement appelé cialis 10mg prix. La qualité européenne actuelle est peu coûteuse.

Categorie: Știri naționale

Înalta Curte de Casație și Justiție a lansat aplicația dosar electronic. De luni, 18 mai, părțile din procese și reprezentanții acestora vor avea acces on-line la documentele din dosarele proprii.

 

Deocamdată vor fi disponibile documentele din dosarele înregistrate pe rolul Secției I Civile, Secției a II-a Civile, Secției Penale și la completul de cinci judecători. "Din cauza volumului foarte mare de date, procedura de scanare a documentelor la nivelul Secției de Contencios Administrativ și Fiscal necesită o perioadă mai îndelungată; s-au luat măsuri de realocare a unor grefieri de la alte secții pentru realizarea acesteia în cel mai scurt timp posibil, urmând ca dosarul electronic să fie operaționalizat și la nivelul acestei secții începând cu luna septembrie 2020", precizează informarea publicată pe portalul proiectului ÎCCJ Digital.

Utilizarea dosarului electronic implică economie de timp și costuri mai reduse pentru părți și apărătorii lor, pentru că aceștia vor putea consulta documentele dosarului fără să meargă la sediul instanței supreme. Sistemul acordă acces imediat la documentele noi, evitând astfel timpul de așteptare pentru comunicarea prin serviciile poștale. De asemenea, această facilitate asigură creșterea celerității procedurii, prin reducerea situațiilor în care este necesară amânarea cauzei ca să poată fi consultate înscrisurile noi, precum și reducerea aglomerației în sediile ÎCCJ, respectiv, în contextul actual, eficiența măsurilor de protecție împotriva COVID-19.

Dosarul electronic le dă posibilitatea judecătorilor, magistraților asistenți și a grefierilor de a consulta dosarele de la domiciliu și de a lua în mod imediat măsurile corespunzătoare, în contextul măsurilor de protecție legate de pandemia de COVID-19. Totodată, membrii completului de judecată, părțile și reprezentanți lor au posibilitatea de a consulta dosarul în mod simultan, fără să mai aștepte predarea lui în arhivă. Accesul la documente este posibil 24/24, fără vreo condiționare legată de programul de relații cu publicul al compartimentului arhivă sau de faptul că dosarul se află dat spre studiu sau spre motivare unui membru al completului.

Procedura de înregistrare în vederea accesului la sistemul de dosar electronic a fost publicată pe site-ul Înaltei Curți de Casație și Justiție. Instrucțiunile de utilizare a aplicației sunt disponibile aici, iar cererea de accesare a dosarului electronic poate fi găsită aici.

Back To Top