Améliorer activement la puissance masculine et n est pas seulement appelé cialis 10mg prix. La qualité européenne actuelle est peu coûteuse.

Categorie: Știri naționale

Spitalul Militar Central a anunțat vineri că va implementa un proiect de monitorizare a evoluției pandemiei și alertare a populației cu privire la zonele infectate, raportat la situația cazurilor pozitive confirmate.

 

Proiectul este unul dintre cele 33 înscrie în competiția derulată de Ministerul Educației şi Cercetării, prin Unitatea  Executivă pentru Finanțarea Învățământului  Superior a Cercetării, Dezvoltării și Inovării, a finalizat. Pe 29 mai a fost încheiat procesul de evaluare al propunerilor de proiecte din Planul Național de cercetare-dezvoltare și inovare pentru perioada 2015-2020 (PNCDIII), domeniu de prioritate publică “Sănătate”, Competiția Soluții 1 – „Tehnici avansate de management a epidemiei în comunitate.”, câștigătoare fiind desemnată Aplicația Coronavirus COVID-19 România, care monitorizează şi centralizează datele cu privire la răspândirea virusul SARS-CoV-2 pe teritoriul României.

Proiectul a fost elaborat de Spitalul Universitar de Urgenţă Militar Central “Dr. Carol Davila”, alături de partenerul său CERTSIGN SA și, potrivit unui comunicat al unității sanitare, "a reuşit să impresioneze comisia de selecţie prin: analiza extrem de riguroasă a stadiului actual al evoluţiei pandemiei cu noul coronavirus; identificarea unei palete largi de modalităţi de aplicare şi potenţiali beneficiari/ utilizatori; identificarea problemelor; definirea obiectivelor  măsurabile; gradul  de  noutate  şi  de  complexitate; metodologia și tehnicile  care vor fi utilizate, instrumentele, echipamentele și soluțiile software ce urmează a fi aplicate; aplicarea aspectelor de etică care vor fi implicate în cercetare, în conformitate cu prevederile legale în vigoare, dar mai ales prin viabilitatea  şi  şansele  de  succes  ale  proiectului  propus".

Colonel medic dr. Silviu Stanciu, directorul de proiect, și-a propus ca, prin intermediul acestui instrument de cercetare-dezvoltare și inovare, să se realizeze noi aplicații informatice care să susțină noi metode de prevenire, predicție, control și monitorizare a transmiterii asimptomatice și simptomatice în cadrul comunităților.

"Aplicația Coronavirus COVID-19 România realizează o hartă a distribuției spațiale a tuturor cazurilor confirmate oficial și o statistică ce arată evoluția pe zile. În plus, proiectul cuprinde informații legate de infrastructura spitalicească, densitatea populației dar și detaliile relevante ale fiecărui caz în parte. Principalii beneficiari ai aplicației sunt membrii comunității epidemiologice din Direcțiile de Sănătate Publică și din spitale, experți care vor beneficia de avantajele identificării rapide ale contacților celor infectați cu COVID-19 și, astfel, se vor putea efectua, mult mai facil, anchetele epidemiologice. În consecință, acest fapt generează operaționalizarea unui sistem de alertă medicală timpurie (avertizare și transmitere, în timp real, a informațiilor relevante pentru fiecare cetățean).

De asemenea, Serviciile de Ambulanță și SMURD, Inspectoratul General al Situațiilor de Urgență dar și Consiliile Județene vor putea gestiona judicios atât paturile din spitale, cât și resursele alocate acestora, fapt ce fundamentează luarea unor decizii manageriale la nivel instituțional și al autorităților publice locale și centrale, decizii adaptate realității situațiilor epidemice locale, regionale și naționale.

La rândul lor, managerii de spitale reprezintă un alt grup de beneficiari ai soluțiilor propuse, prin sprijinul, de netăgăduit, pe care îl oferă aplicația Coronavirus COVID-19 România în managementul decizional al resurselor umane, al dotării cu echipamente de protecție și, implicit, în bugetarea de activităților specifice contextului pandemic.

Și nu în ultimul rând, cetățenii sunt principalii beneficiari, aceștia fiind avertizați, în timp real, de posibilitatea de contaminare apărută într-o anumită zonă. Având în vedere faptul că, infectarea nu se face instantaneu, fiind necesar un timp de câteva minute pentru transmitere, în momentul notificării, utilizatorul aplicației mobile poate părăsi zona pentru a evita contaminarea. Astfel, soluția propusă poate contribui, efectiv, la limitarea contaminărilor și a numărului de cazuri, apărute în comunitate", au explicat reprezentanții Spitalului Militar Central.

Finanțarea și bugetul proiectului, prin intermediul autorității contractante, respectiv Unitatea  Executivă pentru Finanțarea Învățământului  Superior, a Cercetării, Dezvoltării și Inovării se ridică la valoarea maximă de 500.000 lei

Durata de realizare a Proiectului „Tehnici avansate de management a epidemiei în comunitate” este de 12 luni.

Back To Top