Categorie: Știri naționale

Consiliul Superior al Magistraturii a anunțat, vineri, că susține demersul judecătorilor de la Înalta Curte de Casație și Justiție, care au sesizat Curtea Constituțională cu privire la legea care permite impozitarea progresivă a pensiilor, reclamând că aceasta duce la încălcarea unui drept câştigat.

 

Potrivit unui comunicat al CSM citat de Mediafax, măsura a fost adoptată printr-un "procedeu legislativ disimulat" și duce la "supraimpozitarea progresivă a pensiei de serviciu a judecătorilor și procurorilor, cu consecința eliminării acestei garanții constituționale".

„Consiliul Superior al Magistraturii susține și de această dată, în totalitate, demersul legal al Secțiilor Unite ale Înaltei Curți de Casație și Justiție, de sesizare a Curții Constituționale în vederea exercitării controlului de constituționalitate, înainte de promulgare”, se arată în comunicat. CSM a trimis Curții Constituționale opinia sa juridică legată de actul normativ adoptat.

Anunţată cu mare tam tam de social-democraţi, legea adoptată recent vizează impozitarea cu 10% a pensiilor speciale în marja situată între 2001 şi 7000 de lei, respectiv cu 85% a tuturor veniturilor care trec de pragul de 7000.

Back To Top