Categorie: Știri naționale

Lista țărilor pentru care, la intrarea în România, cetățenilor nu li se mai impune intrarea în izolare sau în carantină, a fost actualizată de Comitetul Național pentru Situații de Urgență.

 

Criteriul în funcție de care noi state au fost introduse pe lista publicată, în prima formă, săptămâna trecută (VEZI DETALII), a fost ca în zonele respective, în ultimele 14 zile, să existe o medie de cel mult cinci cazuri confirmate / un milion de locuitori.

Începând de marți, 23 iunie, România consideră zone cu risc scăzut de contaminare și Finlanda, Italia, Estonia, Irlanda, respectiv teritoriul european al Franței (Franța metropolitană). Zborurile spre și dinspre acestea pot fi reluate pe toate aeroporturile din România, a decis Comitetul Național pentru Situații de Urgență.

Pe de altă parte, în dreptul Germaniei, pentru care restricțiile au fost ridicate acum o săptămână, INSP a decis ca din zona verde să fi exclus districtul Kreis Gutersloh, cuo populație de aproximativ 250.000 de persoane. Hotărârea a fost luată printr-un ordin semnat de Raed Arafat, carereintroduce carantina/izolarea pentru toate persoanele care sosesc din acest district german. Decizia a fost luată ținând cont de  situația epidemiologică din Gutersloh, unde 650 de români, angajați ai celui mai mare abator din Germania, care sunt infectați cu coronavirus. În total, 1.300 de muncitori ai fabricii din localitatea Rheda-Wiedenbrück au fost testați pozitiv pentru COVID-19.

 

Back To Top