Categorie: Știri naționale

Șeful Departamentului pentru Situații de Urgență, dr. Raed Arafat, a avertizat joi seară, într-o intervenție la un post central de televiziune, că actuala evoluție a pandemiei poate întoarce România la starea de urgență în decurs de o săptămână, raportat la criteriul exemplificativ enunțat până acum.

 

Raed Arafat s-a arătat îngrijorat de faptul că numărul de cazuri active de Covid-19 a crescut cu 54,3% în ultima săptămână. Numărul celor nou infectați crește foarte repede în raport cu cel al vindecaților.

În scenariul cel mai pesimist realizat de compania Avantera, pentru Comitetul Național pentru Situații de Urgență, România ar putea ajunge la un milion de cazuri de coronavirus în luna septembrie. Conform aceleiași prognoze, la mijlocul lunii august, România va avea probabil între 42.447 şi 58.400 cazuri active, dintre care 2.122 – 4.088 în terapie intensivă.

 „Criteriul enunțat exemplificativ pentru reintrarea în stare de urgență (10.000 de cazuri în 5 zile) ar fi îndeplinit între 1 și 3 august”, se mai arată în prognoza comentată de Raed Arafat, pentru Antena 3.

Șeful DSU a făcut apel la populație să respecte măsurile de protecție, altfel  „vom ajunge să trăim aceste cifre” care se regăsesc în scenariile pesimiste.

Back To Top