Categorie: Știri naționale

697 de persoane condamnate pentru omor, viol şi tâlhărie au fost liberate condiţionat, trei dintre ele având chiar condamnări pe viață, au fost liberate condiționat în prima jumătate a acestui an.

 

Din informațiile furnizate de Administrația Națională a Penitenciarelor pentru News.ro reiese că 273 dintre cei liberați ispășeau pedepse pentru omor, în 34 de cazuri fiind condamnați chiar pentru omor deosebit de grav, iar alte 114 persoane se aflau în închisoare pentru viol.

Potrivit News.ro, începând din 2016, numărul total al persoanelor condamnate pentru omor, viol şi tâlhărie puse în libertate condiţionat a fost de 10.833, 32 dintre acestea având condamnări pe viaţă. Numai în 2016, numărul celor liberaţi condiţionat a fost de 2.620 de persoane, cinci fiind condamnaţi.  pe viaţă - 891 condamnaţi pentru omor, peste 300 pentru viol şi mai mult de jumătate pentru tâlhărie.

Anul trecut, 1,841 de condamnaţi pentru omor au fost liberaţi condiţionat, dintre aceștia patru fiind condamnaţi pe viaţă, mai scrie sursa citată.

Back To Top