Categorie: Știri naționale

În Monitorul Oficial a fost publicat un ordin al Ministerului Lucrărilor Publice, Dezvoltării şi Administraţiei publicat zilele trecute în Monitorul Oficial în baza căruia va fi operată o creştere a preţurilor şi chiriilor locuinţelor Agenţiei Naţionale pentru Locuinţe. 

 

Preţurile locuinţelor şi chiriilor locuinţelor  ANL va creşte substanțial în acest an, valoarea de înlocuire crescând cu peste 50%, scrie zf.ro.

"Pentru anul 2020, valoarea de înlocuire este valoarea medie ponderată pe metru pătrat, calculată pe baza valorii contractelor de antrepriză încheiate, în condițiile legii, în cursul anului 2019 de către Agenția Națională pentru Locuințe cu antreprenorii, care se majorează cu un coeficient rezultat din raportul dintre valoarea medie ponderată pe metru pătrat a locuințelor puse în funcțiune în anul 2019 în cadrul Programului de construcții locuințe pentru tineri și valoarea medie ponderată pe metru pătrat contractată la momentul începerii lucrărilor acestor locuințe. Valoarea medie ponderată pe metru pătrat calculată la valorile de investiții ale obiectivelor cu contracte de antrepriză încheiate în anul 2019 are la bază 39 de contracte încheiate de Agenția Națională pentru Locuințe cu antreprenorii, pentru construirea a 1.107 de locuințe cu un total de 87.024,12 mp suprafață construită desfășurată, și este de 2.735,57 lei/mp inclusiv T.V.A. Coeficientul prevăzut la alin. (1) s-a calculat având la bază valorile de investiții pentru un număr de 12 obiective puse în funcțiune în cursul anului 2019, cu 317 locuințe și un total de 26.037 mp suprafață construită desfășurată. Coeficientul calculat conform alin. (3) este 1,0952 rezultat din raportul dintre valoarea medie ponderată pe metru pătrat a locuințelor puse în funcțiune în anul 2019, respectiv 1.851,35 lei/mp inclusiv T.V.A., și valoarea medie ponderată pe metru pătrat contractată la momentul începerii lucrărilor pentru aceste locuințe, respectiv 1.690,35 lei/mp inclusiv T.V.A.", prevede ordinul Ministerului Dezvoltării.

Același document arată că valoarea de înlocuire pe metru pătrat, pentru anul 2020, calculată conform art. 1, este de 2.996,00 lei/mp inclusiv T.V.A., față de 1.916,42 lei/mp, în prezent.

Update: Detalii oficiale despre cum vor fi calculate prețurile și chiriile pentru locuințele ANL. Cine va plăti mai mult

Foto: anl.ro

Back To Top