Améliorer activement la puissance masculine et n est pas seulement appelé cialis 10mg prix. La qualité européenne actuelle est peu coûteuse.

Categorie: Știri naționale

"Copiii Revoluției au crescut și au ajuns oameni mari" este sloganul sub care a fost prezentat proiectul lansat zilele trecute. Platforma CopiiiRevolutiei.ro conține o serie de interviuri cu revoluționari și copiii acestora din Timișoara, Sibiu, Cugir, Cluj, București, cinci dintre primele orașe ale țării care au hotărât să facă mai devreme pasul spre democrație.

 

Copiii Revoluției, un proiect realizat de Pink Cat Studios, se referă la deja renumita perioadă "de tranziție" de la comunism la democrație. "Poveștile copilăriei sunt acum amintiri, iar comparația între ce își amintesc părinții, care au luptat în Revoluție, și ce își aduc aminte copiii lor ne oferă imaginea completă a acelor ani. Oamenii care au ieșit pe străzi și au scandat LIBERTATE! în decembrie 1989 și-au riscat locul de muncă, siguranța lor și a familiei. Mărturiile lor despre viața de dinainte de Revoluție și primii ani de libertate sunt acum peCopiiiRevolutiei.ro.

Evenimentul pentru lansarea platformei a fost organizat on-line, pe Facebook 1989 - before & after, reprezentând prilejul de a aduce în fața participanților a poveștilor de dinainte și după Revoluție spuse de Alex Dumitrescu - avocat, Rucsandra Pop - scriitoare și antropoloagă, Alex Ciucă - antreprenor și blogger (Hoinaru.ro), Radu Valentin Băzăvan - blogger (Groparu.ro), Mihai Găinușă– jurnalist, Constantin Antonescu - revoluționar din Sibiu, inginer constructor, Alin Savu – antreprenor, fiul lui Ioan Savu - revoluționar din Timișoara, Dorotheea Petre – actriță și Toni Grecu – umorist. "Pentru că am ținut să existe un moment în care să facem click și site-ul să devină disponibil, am vrut și să-l marcăm printr-un eveniment. Evenimentul a avut loc online, pe pagina de Facebook a proiectului (facebook.com/copiiirevolutiei), sâmbătă, 31 octombrie, de la ora 16.00. Au participat ca speakeri atât persoane din tabăra «optzecistă» - cei care au prins ultimii ani de dictatură, cât și din tabăra «democrației originale» a anilor '90", a spus Robert Antonescu, producătorul proiectului.

"Revoluționarii intervievați, ale căror povești sunt expuse pe platforma CopiiiRevolutiei.ro, sunt o parte a istoriei noastre recente. Sunt oameni vii, cu memoria proaspătă și o înțelegere matură a evenimentelor. Fiecare a avut revoluția lui, clipa lui de frumoasă nebunie. Împreună, spun o poveste care-ți face pielea de găină - povestea întâlnirii cu libertatea după care tânjeau și a primilor pași în noua realitate: democrația.

Pe de altă parte, mărturiile copiilor dezvăluie multe despre caracterul părinților. Șerban Gherga își amintește cu nostalgie despre primul album B.U.G. Mafia, pe care i l-a cumpărat mama lui. Cei trei copii ai familiei Savu își amintesc că prietenii lor aveau oricând acces în apartamentul părinților lor, inclusiv la frigider, dacă le era foame. Cu ocazia realizării acestor interviuri, toți cei intervievați și-au amintit cu nostalgie de copilărie, când lumea era a lor; deorele nesfârșite pe care le-au petrecut în aer liber, în fața blocului sau pe cine știe ce coclauri", au explicat inițiatorii proiectului.

Interviurile sunt disponibile peCopiiiRevolutiei.ro și pe canalul de Youtube Pink Cat Studios, alături de fotografii cu protagoniștii, o cronologie sumară a principalelor evenimente din timpul regimului comunist și din timpul Revoluției, precum și câteva referințe culturale familiare celor care au copilărit în primii ani ai decadei '90.

Proiectul Copiii Revoluției poate fi urmărit și pe Instagram, unde sunt postate fotografii, întrebări și amintiri de dinainte și de după Revoluție.

Back To Top