Améliorer activement la puissance masculine et n est pas seulement appelé cialis 10mg prix. La qualité européenne actuelle est peu coûteuse.

Categorie: Știri naționale

Alexandra Furnea, unul dintre tinerii răniți grav, acum cinci ani, în incendiul din Colectiv, a cerut autorităților ca victimele în stare gravă ale incendiului de la Spitalul Județean Piatra Neamț să fie transferate de urgență la spitale din străinătate. Într-o declarație dată azi-noapte, secretarul de stat în MAI, dr. Raed Arafat, a anunțat că singurul care necesită transfer este medicul de gardă, grav rănit în urma incendiului de la secția ATI, acesta urmând să fie primit de un spital din Bruxelles.

 

Alexandra Furnea a reacționat dur după tragedia de sâmbătă seară, în care 10 pacienți Covid, internați în stare critică în secția ATI  a Spitalului Județean Piatra Neamț, au murit arși de vii în incendiul izbucnit în jurul orei 19.00 (VEZI DETALII). "Tot corupția i-a incendiat și pe ei", acuză Alexandra, somând autorităților să nu repete greșeala pe care au făcut-o în urma incendiului din Colectiv și să transfere victimele rănite grav din "țara lui «avem tot ce ne trebuie»" în " centre civilizate din Europa".

"E trecut de 1 noaptea și singurul crâmpei de lumină din cameră este ecranul mobilului, care a rămas blocat pe fotografia de mai jos. Duhoarea veche, aceea care mi-a străpuns ființa în cenușa din containerul Colectiv, mi s-a întors în nări, confecționată de creierul meu din bestiarul de amintiri rămas în mine după  30 octombrie 2015. E amară și volatilă, ca de plastic încins stropit cu chimicale.

Așa miroase și patul acesta care, pentru cineva, mamă, tată, soț, soție, frate, soră, copil, în loc să fie cuib de vindecare, a devenit coșciug incandescent. Dar ce mă îngrozește nu e miasma chinuitoare care îmi frige, din închipuire, plămânii, ci pata de sânge de pe bucata de așternut, care a rămas neatinsă de foc. Dovada incontestabilă că pe salteaua aceea a ars de viu un om. A ars până când din el nu a mai rămas decât atât: un semn mânjit al durerii ultime - o durere necuprinsă, de nedescris. Intubat, imobilizat, neputincios, nu a izbutit nici măcar să țipe după ajutor, dar sunt convinsă că a simțit flăcările, așa cum le-am simțit și eu. Le-a simțit și s-a temut, așa bolnav și sedat, și s-a rugat la Dumnezeu să nu fie aievea. Degeaba.

Uitați-va bine la imagini. Învățați-le pe de rost. Priviți-le până când sângerați în interior așa cum au sângerat morții din noaptea aceasta în timp ce erau devorați de vâlvătăi, cum sângerează supraviețuitorii în țara lui «avem tot ce ne trebuie». Tot corupția i-a incendiat și pe ei. Scrutați temeinic fotografiile și adormiți cu ele în gând pentru că aceasta este, de fapt, România adevărată. V-aș zice să mergeți apoi să votați așa, copleșiți de coșmaruri, terifiați că următorii veți fi voi, dar realitatea este că nu mai cred în nimeni și în nimic în seara aceasta. Doare prea tare speranța în țara care tot arde de treizeci de ani încoace, fără să o poată stinge cineva.

Somez autoritățile statului român să facă acum ceea ce nu au făcut pentru noi: să transfere răniții arși grav în centre civilizate din Europa, să nu se ascundă după minciuni autosuficiente, să nu invoce lipsa protocoalelor ca să justifice o crimă. Să ajute, nu să înșele. Să dea o șansă, nu să condamne la moarte. Să arate că au învățat ceva după Colectiv. Dumnezeu să-i odihnească pe cei uciși de România, și să le dea forță supraviețuitorilor. Rușine să ne fie... ", a scris Alexandra Furnea pe pagina sa de Facebook.

Azi-noapte, secretarul de stat Raed Arafat, coordonatorul Departamentului pentru Situații de Urgență, a anunțat că singurul transferat va fi medicul de gardă rănit în incendiu (VEZI DETALII).

"Nu avem alţi pacienţi care să necesite transfer în Belgia din cauza incendiului. Ce avem acum sunt pacienţii cu SARS-CoV-2, ca şi alţi pacienţi din ţară, care au fost transferaţi la terapie intensivă la Leţcani. Un singur medic este, cel care a fost adus aici. Există, dacă nu mă înşel, o asistentă medicală sau poate două care sunt cu arsuri, dar cu suprafaţă mică, care nu necesită transfer, la membrele inferioare. Ele vor fi îngrijite în condiţii bune acolo unde sunt", a declarat dr. Raed Arafat, potrivit Agerpres.

Autoritățile anunțau, aseară, că zece pacienți au murit, iar alți șase sunt în stare critică, fiind transferați la Iași. Toți erau deja în stare gravă, aflându-se la secția ATI ca urmare a simptomelor prezentate în urma infectării cu coronavirus.

De asemenea, printre persoanele afectate în urma incendiului se află și medicul de gardă, a confirmat DSU. "În sprijinul lui,  s-a luat de urgență măsura transportului cu o unitate de terapie intensivă mobilă SMURD la aeroportul din Iași, de unde a fost preluat cu o aeronavă militară pusă la dispoziție de Ministerul Apărării Nationale  și transportat la Spitalul Floreasca din București.  Totodată, în urma acordului  primit de spitalul militar “Regina Astrid” din Bruxelles, medicul urmează a fi transferat în cursul acestei dimineți, cu o aeronavă pusă la dispoziție de MApN.  Asistența și echipamentele medicale necesare  transportului pacientului vor fi asigurate de un echipaj aparținând UPU- SMURD București", au anunțat reprezentanții DSu, în noaptea de sâmbătă spre duminică.

Foto: Exploziv TV Neamț via Facebook/ Alexandra Furnea

Back To Top