Améliorer activement la puissance masculine et n est pas seulement appelé cialis 10mg prix. La qualité européenne actuelle est peu coûteuse.

Categorie: Știri naționale

Medicul ATI Radu Țincu, de la Spitalul Floreasca, avertizează că, pe zi ce trece, sistemul medical românesc se apropie periculos de mult de limita la care nu va mai putea primi noi pacienți.

 

Medicul a explicat că indicii epidemiologici nu mai contează în momentul în care capacitatea spitaleoor este depășită, avertizând că, în ritmul actual, în scurtă vreme vom ajunge să vedem pacienți ținuți de-a dreptul în curtea spitalului, nu doar pe holuri. "Cel mai important este ce capacitate are spitalul. Nu mă interesează indicii epidemiologici, dacă oamenii mor în fața spitalului. Va trebui să-i corelăm cu capacitatea sistemului sanitar de a-i prelua. Am văzut imaginile de la Balș din hol, peste trei săptămâni o să le vedem în curte și ulterior pe strada de lângă spital. Nu putem merge până în acel punct", a declarat Radu Țincu, la Digi 24.

Comentariul vine la numai două zile după ce în spațiul public au apărut imagini din incinta Institutului "Matei Balș" (foto ilustrație), unde pacienții pentru care nu mai era loc în saloane erau tratați pe holul camerei de gardă.

Medicul de la Floreasca a explicat, pentru sursa citată, că numărul mare de decese de la ATI este cauzat de patologiile cronice, netratate în prealabil, cu care vin bolnavii din țara noastră în comparație cu afecțiunile mult mai ușoare ale pacienților din statele europene. De asemenea, în opinia acestuia, cifra este influențată și de performanța sistemului sanitar de la noi, care lasă de dorit.

"Văd doi factori. Patologiile cronice asociate. Toți vârstnicii din Europa au, dar severitatea și modul în care au fost îngrijiți diferă. Un bolnav cu hipertensiune care nu merge doi ani la medic se va degrada mult mai repede decât unul care merge lunar sau la trei luni pentru evaluările periodice. Alt aspect ține de sistemul sanitar. Perspectiva este diferită. Cu cât vom ajunge mai repede la capacitatea maximă a sistemului sanitar, ceea ce se întâmplă, cu atât mortalitatea va crește, pentru că bolnavii vor aștepta mai mult pentru a fi preluați și vor fi mult mai degradați. Dacă discutăm de performanța sistemului sanitar discutăm de două aspecte: spitale vechi, spitale supraaglomerate de pacienți, în care nu se pot implementa circuite funcționale și este evident că vom avea secundar infecții nosocomiale. Discutăm și de un deficit de personal medical", a mai punctat medicul citat de Digi 24.

Grupul de Comunicare Strategică a anunțat, în bilanțul de miercuri, că, în unitățile sanitare de profil, numărul total de persoane internate cu COVID-19 era de 13.402. Dintre acestea, 1.205 erau în stare gravă, internate la ATI.  

Foto: Facebook/ Constantin Vasile Ifteme

Back To Top