Categorie: Știri naționale
Ceartă, aseară, în studioul Realitatea TV, între poetul Mircea Dinescu şi ziarista Andreea Pora, invitaţi să comenteze situaţia din Piaţa Universităţii. Poetul a răbufnit după ce Pora l-a numit, ostentativ, „moşier".

Dinescu: „Tu ori eşti de dreapta, ori eşti de stânga? Tu eşti ca Iliescu, el m-a făcut pe mine «moşier». Eşti comunistă, de ce mă faci pe mine «moşier»?".
Pora: „Nu sunt comunistă, dar nici nu-mi plac «vopsiţii» ăştia care plâng pe umărul săracilor".

Dinescu: „Adică, trebuie să ai ciorapii rupţi în picioare ca să fii de stânga? Atât de fraieră eşti tu? E plină Europa de intelectuali normali care sunt de stânga şi o duc foarte bine, stau în centrul Berlinului. Dar când te văd pe tine la Cotroceni, la dineurile lui Băsescu... tu eşti de dreapta de-l lingi în c.. pe Băsescu?".

Pora: „Eşti mestecătorul în ciorbă al lui Vanghelie pe 30.000 de euro".
Dinescu: „Eşti nesimţită! Eu sunt un om liber, mă întâlnesc şi cu Vanghelie şi cu tine, care eşti antipatică de la natură".

În urma acestui schimb de replici, Andreea Pora a părăsit studioul.

Dinescu a încercat să-şi reformuleze remarcile: „Nu-l linge în c.., doar îl laudă. Fiica lui Băsescu are un apartament de un milion de euro. Fratele lui e milionar în euro, ailaltă e la Bruxelles. Eu am 100.000 de euro datorie la bancă. Aşa exploatator cum spui tu că sunt, eu sunt plin de datorii la bănci, pentru că am vrut să construiesc ceva în ţara asta".

Back To Top