Categorie: Știri naționale

Campania de vaccinare împotriva Covid a debutat în România duminică, în prima zi, până la ora 18.00, fiind vaccinate aproape 1000 de persoane.

 

Debutul campaniei a fost marcat la Institutul Național de Boli Infecțioase "Prof. Dr. Matei Balș“ din Capitală, unde prima persoană vaccinată a fost Mihaela Anghel, asistentă medical generalist. Aceasta a fost membră a echipei medicale care, în data de 27 februarie a acestui an, a preluat primul pacient din România confirmat cu virusul SARS-CoV-2.

Până duminică, la ora 18.00, numărul total de cadre medicale din cele 10 spitale cărora li s-a administrat deja prima doză de vaccinuri a ajuns la 960, a anunțat Comitetul Național de coordonare a activităților privind vaccinarea împotriva COVID-19, menționând că persoanele vaccinate nu au înregistrat efecte adverse.

Vaccinarea personalului medical din cele zece unități medicale aflate în prima linie în lupta cu COVID-19, din prima tranșă de vaccinuri livrate în data de 25 decembrie, continuă luni (28 decembrie) și marți (29 decembrie).

Back To Top