Categorie: Știri naționale

Luni a ajuns, în România, pe cale aeriană, a patra tranșă de vaccin de la Pfizer-BioNTech, constând în 150.150 doze. Acestea au fost aduse pe aeroporturile din Otopeni, Cluj-Napoca și Timișoara.

 

Comitetul Național de Coordonare a Activităților privind Vaccinarea împotriva COVID-19 a precizat că, în continuare, transportul este asigurat de firma producătoare, inclusiv în momentul transportului la sol. Vaccinurile sunt transportate în condiții optime de siguranță, în containere speciale, cu gheață carbonică și folie etanșă.

Potrivit CNCAV, vaccinarea continuă atât în centrele din București, cât și din țară, fiind distribuite 150.150 doze, după cum urmează:

- Centrul Regional de Distribuție București: 39.975 doze;

- Centrul Regional de Distribuție Brașov: 24.375 doze;

- Centrul Regional de Distribuție Cluj: 21.450 doze;

- Centrul Regional de Distribuție Constanța: 18.525 doze;

- Centrul Regional de Distribuție Craiova: 13.650 doze;

- Centrul Regional de Distribuție Iași: 20.475 doze;

- Centrul Regional de Distribuție Timișoara: 11.700 doze.

“Din cele 3 tranșe anterioare de vaccinuri, sosite în România până la data de 06 ianuarie 2021 (de 300.300 doze), s-au distribuit 131.370 doze”, a mai informat CNCAV, luni dimineață.

În centrele de vaccinare se vor utiliza atât doze recepționate de România în cea de-a doua tranșă, cât și în cea de-a treia tranșă, pe baza solicitărilor transmise la Centrul Național și Centrele regionale de depozitare, prin direcțiile de sănătate publică județene și cea a municipiului București.

În acest moment, procesul de vaccinare este în etapa I, de imunizare a personalului din sănătate și sectorul social.

Back To Top