Categorie: Știri naționale

Cel mai nou bilanț al programărilor, comunicat de STS pentru duminică, ora 11.00, arată că s-au realizat deja 209.270 programări în cadrul celei de-a doua etape de vaccinare.

 

“În perioada 15 ianuarie 2021, orele 15:00 până duminica, 17 ianuarie, orele 11:00, pe platforma informatică programare.vaccinare-covid.gov.ro s-au realizat 209.270 programări pentru persoanele din etapa a II-a de vaccinare (115.954 adulți peste 65 ani, 46.806 persoane cu afecțiuni cronice și 46.510 angajați din domenii esențiale).

Din punct de vedere al modalității de accesare a platformei, programarea persoanelor din etapa II s-a realizat astfel:

- individual direct în platformă - 104.655 de persoane

- prin intermediul medicilor – 13.343 de persoane

- telefonic, prin Call Center - 29.825 de persoane

- prin intermediul angajatorului - 61.447 de persoane din domenii esențiale”, a transmis Serviciul de Telecomunicații Speciale

Autoritățile subliniază platforma este actualizată periodic, conform datelor transmise de INSP, iar persoanele interesate pot verifica introducerea unor noi centre de vaccinare sau apariția locurilor disponibile pentru vaccinare.

Persoanele cu afecțiuni cronice pot opta pentru următoarele metode de programare:

1.            Individual, direct în platformă

2.            Prin intermediul unui aparținător – pot fi înscrise și programate maximum 9 persoane incluse în a II-a etapă, prin Adaugă beneficiar

3.            Prin intermediul direcțiilor de asistență socială

Prin cele trei metode enumerate mai sus, , sistemul informatic interoghează baza de date a CNAS pentru validarea afecțiunii. “Dacă persoana nu se regăsește în evidență, este necesară contactarea medicului cu pacienți cu afecțiuni cronice și furnizarea datelor actualizate de identitate pentru înscriere sau înscriere/programare”, menționează STS.

De asemenea, pacienții cu afecțiuni cronice se pot înscrie cu ajutorul medicului de familie sau telefonic, în Call Center, la numărul 021.414.44.25.

“Pentru oricare dintre variantele de înscriere și programare, persoana deține responsabilitatea legală asupra datelor declarate. STS a asigurat și va asigura în continuare tot suportul tehnic necesar pentru buna funcționare a platformei de programare programare.vaccinare-covid.gov.ro, în funcție de cerințele operaționale stabilite și transmise de autoritățile medicale”, mai precizează informarea transmisă de STS.

Back To Top