Categorie: Știri naționale

Secretarul de stat în MAI, dr. Raed Arafat, a explicat, într-o intervenție la postul public de televiziune, că trendul descrescător al infectărilor cu Covid trebuie corelat cu alți indicatori, pentru a nu avea o percepție înșelătoarea asupra situației actuale.

 

Acesta a atras atenția că redeschiderea școlilor, cel mai probabil din 8 februarie, este un moment delicat. ”Trendul descendent nu trebuie să ne păcălească, să spunem că totul este bine, mai ales că în mai multe ţări face ravagii deja tulpina nouă. Până nu avem mai multe persoane vaccinate, mai vine şcoala care se va deschide, mai vin alte aspecte care ne vor face să spunem, uite că iarăşi creşte, deci trebuie să fim extrem de atenţi. Abordarea noastră este menţinerea măsurilor care au fost. (…) Avem mai mulţi indicatori pe care îi urmărim, unul dintre indicatori este internarea în terapia intensivă. Din momentul în care la internarea în terapia intensivă avem un platou, o uşoară scădere şi chiar vedem că numărul nu este în creştere continuă, înseamnă că nu avem un număr mare de infecţii de care nu ştim. Deci situaţia este totuşi sub control, da, sunt multe cazuri de care nu ştim că sunt pozitive, dar avem alţi indicatori care ne arată că situaţia totuşi nu este atât gravă la acest moment. Dar asta nu este o asigurare că putem face absolut orice şi să revenim la normalitate, pentru că am văzut că de la normalitate până la un nou val grav, putem ajunge foarte rapid, în 2-3 săptămâni”, a avertizat Arafat.

Acesta a subliniat că, dată fiind intenția de a redeschide școlile, din 8 februarie, în acest moment nu se poate discuta despre o relaxare a restricțiilor.

Back To Top