Categorie: Știri naționale

Comitetul Național de Coordonare a Activităților privind Vaccinarea împotriva COVID-19 a oferit, joi, detalii cu privire la modificările aduse celei de-a doua etape a campaniei de imunizare.

 

O hotărâre de Guvern aprobată ieri modifică Strategia națională de vaccinare împotriva Covid-19 și stabilește ca 25% din programările zilnic să fie disponibile pentru lucrătorii din domenii esențiale, iar restul pentru celelalte categorii de persoane.

„Reprezentanții Comitetului Național de Coordonare a Activităților privind Vaccinarea împotriva COVID-19 (CNCAV) au transmis către echipa de dezvoltare a Serviciului de Telecomunicații Speciale (STS) noile cerințe operaționale în baza cărora să fie modificată platforma de programare și posibilitatea de implementare a unor noi funcționalități, care să prioritizeze vârstnicii și persoanele vulnerabile, astfel încât pe parcursul unei zile, 25% din programări să fie destinate persoanelor din domeniile esențiale și 75% persoanelor vulnerabile. Modificările solicitate vor fi puse în producție în următoarele zile, după dezvoltare și o scurtă perioadă de testare.

Pentru persoanele înscrise de angajator în platforma de programare la vaccinare, în baza CUI sau CIF, numărul programărilor nu va putea depăși 25% din cele disponibile zilnic, iar cei înscriși se vor autentifica individual pe baza CNP-ului. După atingerea procentului de 25% de locuri ocupate, nu va mai fi posibilă programarea altor angajați în ziua respectivă, iar celelalte locuri vor putea fi ocupate de către persoanele de peste 65 de ani, persoanele cu afecțiuni cronice și cele cu dizabilități, precum și de personalul inclus în etapa I pentru care se continuă programarea și în etapa a II-a”, a informat CNCAV.

Oficialii precizează că această necesitate de corelare a numărului de doze de vaccin, sosite pe lanțul de  aprovizionare din Uniunea Europeană de la companiile farmaceutice spre România, cu numărul de persoane care s-au înscris în platforma informatică pentru vaccinare și, implicit, pentru rapel este o situație întâlnită și în alte țări europene. Măsura a fost luată “astfel încât procesul de vaccinare să fie optimizat în funcție de stocurile existente la momentul respectiv”.

Back To Top