Categorie: Știri naționale

Autoritățile române au decis să amâne vaccinarea a zeci de mii de persoane din categoria angajaților din domenii esențiale, întrucât România are, în prezent, un deficit de 117.000 de doze, a anunțat, marți, într-o conferință de presă, coordonatorul campaniei de vaccinare anti-Covid, dr. Valeriu Gheorghiță.

 

"Avem un deficit de doze de 117.000 generat în mare parte pentru că în săptămâna 18 - 24 ianuarie am recepționat cu 51,3% mai puține doze decât trebuiau să fie alocate. Ca atare, soluția noastră pentru continuarea campaniei, fără să afectăm doza de rapel sau vaccinarea persoanelor cu boli cronice, a celor peste 65 de ani sau a celor din centre medico-sociale, a celor din centrele de dializă sau a celor nedeplasabili, este ca începând cu 28 ianuarie să se reprogrameze cu zece zile toate persoanele care deservesc activități esențiale ", a declarat Valeriu Gheorghiţă.

Acesta a spus că amânarea va fi aplicată pentru aproximativ 35.000 de persoane, din cele 71.000 programate de angajatori. Reprogramarea se va face automat în platforma on-line, iar vizate vor fi anunțate prin sms sau email.

Autoritățile române și-au propus ca, până la finalul lunii martie, 1,2 milioane de români să fie vaccinați anti-Covid.

Back To Top