Categorie: Știri naționale

Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, spune că, în unele cazuri, cursurile vor putea continua în regim on-line.

 

Oficialul s-a referit, în cadrul unei dezbateri organizate la Parlament , la cazul elevilor cu probleme medicale, cei care au părinți ori bunici cu boli cronice, dar și la dascălii vulnerabili din acest punct.

"Cei care au vulnerabilităţi, elevii care au vulnerabilităţi certificate medical cu siguranţă vor avea acces la învăţare online. Aparţinătorii: părinţi, bunici ai acestor copii care au vulnerabilităţi generate de boli cronice certificate medical şi ei vor avea acces la învăţământ online. Cadrele didactice care la rândul lor pot avea vulnerabilităţi certificate medical vor putea să predea online sau asta în cazul în care nu vor exista şi în cea mai mare parte a situaţiilor nu există cadre didactice care să înlocuiască aceşti colegi care au vulnerabilităţi medicale. În acest fel vom asigura accesul la învăţământ online oricui are o motivaţie solidă, o certificare medicală", a spus ministrul, potrivit HotNews.

O petiție on-line lansată recent susține sistemul hibrid, inițiatorii argumentând că “atât copiii noștri, cât și părinții și bunicii, au dreptul la viață și la siguranță sanitara”.

Menținerea sistemului hibrid nu mai regăsește în scenariile propuse pentru învățământul preșcolar și primar și care ar urma să fie valabile din 8 februarie.

Foto: europa.eu

Back To Top