Categorie: Știri naționale

Comitetul Național de Coordonare a Activităților privind Vaccinarea împotriva COVID-19 a anunțat o nouă măsură privind amânarea vaccinării unor persoane programate pentru imunizare în a doua etapă, din cauza deficitului de doze, încercând să asigure, astfel, vaccinurile necesare pentru efectuarea rapelului în cazul celor care au primit prima doză de vaccin.

 

Aprapr 67.000 de persoane vor fi reprogramate pentru a doua parte a lunii februarie. “CNCAV ia ca măsură de siguranță, pentru asigurarea administrării rapelului la persoanele cărora li s-a administrat doza 1, reprogramarea, începând cu data de 30 ianuarie, a celor 66.884 persoane sub 65 de ani, pentru administrarea dozei 1, între 30 ianuarie și 11 februarie, pentru data de 16 februarie și  ulterior, în ordinea planificării inițiale. Persoanele cu vârsta peste 65 ani rămân la programarea inițială. Totodată, se va continua vaccinarea persoanelor din centrele rezidențiale și medico-sociale, a persoanelor dializate, imobilizate sau nedeplasabile și a celor fără adăpost”, a informat Comitetul. Decizia a fost luată având în vedere diminuarea cantităților de vaccin livrate anterior de BioNTech Pfizer, lipsa predictibilității privind tranșele de vaccin livrate de compania Moderna, pentru lunile februarie și martie, respectiv Comunicatul EMA din 28 ianuarie privind modificarea Rezumatului Caracteristicilor Produsului (RCP) Comirnaty, respectiv clarificarea indicației de administrare a dozei de rapel la exact 21 de zile după administrarea primei doze.

CNCAV a anunțat că fiecare persoană va fi înștiințată prin SMS cu privire la data și intervalul orar la care a fost reprogramată pentru vaccinare, va primi prin e-mail o nouă recipisă și va regăsi informațiile în secțiunea „Programările mele” din contul realizat în platforma de programare. Totodată, noile date vor fi comunicate și telefonic.

“Această situație este una temporară, până la data de 15 februarie. Astfel, ca organism interministerial cu rol de coordonare a Campaniei de vaccinare împotriva COVID-19, CNCAV se preocupă să asigure un mediu favorabil și sigur pentru desfășurarea în cele mai bune condiții a tuturor activităților de vaccinare”, a mai transmis CNCAV.

Este a doua măsură de acest fel luată la nivel național după decizia de la începutul acestei săptămâni potrivit căreia, 35.304 persoane care deservesc activități esențiale programate la vaccinare în perioada 28 ianuarie–11 februarie sunt reprogramate cu 10 zile mai târziu. Acestea sunt în curs de replanificare pentru administrarea primei doze. “Programarea la vaccinare a acestor persoane s-a amânat cu 10 zile, începând cu data de 8 februarie, în ordinea programării inițiale”, a precizat CNCAV.

Back To Top