Categorie: Știri naționale

Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, are în vedere schimbări importante în ceea ce privește structura anului școlar 2021-2022.

 

Principala schimbare va ține de modul de împărțire a săptămânilor de cursuri pe semestre. Cîmpeanu susține varianta ca semestrul I să se încheie înainte de Crăciun, iar vacanței de sărbători să-i fie alipită și săptămâna care ar fi fost vacanța intersemestrială.

"Sunt optimist, până azi am lucrat la structura anului școlar 2021-2022. Îmi doresc să punem lucrurile în regulă și din această perspectivă. Îl văd cu început de școală în septembrie, probabil că în a doua zi de luni a lunii septembrie, cu derulare cu prezență fizică, un prim semestru care se încheie înainte de vacanța de Crăciun. N-am înțeles care e sensul să faci ore până de Crăciun, să intri în vacanța de Crăciun și Anul Nou, să te întorci la școală și să încerci să-ți aduci aminte ce ai învățat înainte de Crăciun, să iei note și apoi să intri în altă vacanță. Ne gândim la o structură care să se încheie înainte de Crăciun. S-a predat, s-a evaluat, elevii pleacă liniștiți în vacanță, profesorii pot pleca de asemenea în vacanță, o vacanță care să fie mai lungă cu o săptămână, după care începe semestrul 2”, a declarat Sorin Cîmpeanu, citat de HotNews.

Back To Top