Categorie: Știri naționale

Patru elevi și un profesori, de la școli diferite din Capitală, au fost testați pozitiv pentru Covid, în ultimle 48 de ore, în unitățile de învățământ fiins aplicate deja măsurile prevăzute de ordinul comun al Ministerului Educației și Ministerului Sănătății.

 

Primăria Sectorului 4 a anunțat că trei elevi s-au îmbolnăvit, fiind vorba despre copii de la Școala Gimnazială nr. 190 (clasa a IV-a), Școala Gimnazială nr. 113 (clasa I) și Școala Gimnazială nr. 79 (clasa a III-a). Cursurile au fost suspendate, pentru 14 zile, la cele trei clase.

„În afara celor trei cazuri confirmate în rândul elevilor, s-a mai înregistrat și un caz de îmbolnăvire cu noul coronavirus în rândul profesorilor de la Școala Gimnazială nr.129. Conform prevederilor legale în vigoare, «la apariţia cazurilor de îmbolnăvire cu virusul SARS-CoV-2 în rândul cadrelor didactice, didactice auxiliare sau nedidactice, acestea au obligaţia de a anunţa conducerea unităţii de învăţământ care va informa DSP/DSPMB și care în urma anchetei epidemiologice va stabili care sunt contacții direcți ai acestora și va decide împreună cu conducerea unității de învățământ dacă se impune suspendarea activităților didactice la nivelul unității de învățământ»”, a mai informat Primăria Sectorului 4.

Un alt elev a fost testat pozitiv în Sectorul 6 al Capitalei. "Părinții și-au trimis luni copilul la școală. Luni au venit la școală 26 dintre cei 28 de elevi ai clasei. Luni seară, doamna învățătoare a fost anunțată, la o oră târzie, că marți fetița nu va participa la ore fizic pentru că bunica a primit confirmarea că este pozitivă. În cursul zilei de marți a fost testată și fetița, la solicitarea familiei, care nu a venit marți la școală. Marți seară, în jurul orelor 22, familia a luat legătura cu doamna învățătoare și a înștiințat-o că fetița este pozitivă", a declarat Smaranda Partenie, director la Școala “Sfântul Andrei” din București, potrivit Digi 24.

Foto ilustrație

Back To Top