Categorie: Știri naționale

Coordonatorul DSU, dr. Raed Arafat, crede că situația privind contextul epidemiologic s-ar putea îmbunătăți în următoarea perioadă, iar oamenii pot spera să revină la o viață care să se apropie de normal spre finalul anului.

 

Secretarul de stat a subliniat, însă, că pentru acest lucru trebuie îndeplinite două condiții.

“Avem o campanie care, comparativ cu alte țări, are succes și are un număr suficient de oameni vaccinați. Dacă totul merge bine, este posibil ca pe la toamnă-iarnă să ne vedem că avem un număr suficient de vaccinați ca să întrerupem răspândirea.

Dar avem și necunoscute: ce tulpini noi mai apar… Până acum, totul este ok, sub control.

Poate că va trebui să fie făcute anumite modificări la vaccin, poate mai trebuie făcute rapeluri. Acum oamenii de știință și de cercetare lucrează. Eu cred, către sfârșitul anului am putea să ajungem la o situație mult mai bună decât a fost până acum, cu condiția celor două traiectorii: vaccinarea să continue și măsurile de protecție să continue până la momentul la care considerăm că suntem în siguranță să începem să relaxăm din aceste măsuri”, a spus, potrivit romaniatv.net, dr. Raed Arafat, într-o intervenție la postul public de televiziune.

Back To Top