Categorie: Știri naționale

Ministrul Afacerilor Interne, Adrian Bode, a confirmat miercuri seara, la un post central de știri, ca una dintre victimele de la Oneşti a fost atinsă de gloanţele de cauciuc trase de poliţişti.

 

"Eu am solicitat date şi vă asigur că ştiu, în acest moment, cum s-a folosit muniţia şi în ce condiţii au ajuns acele gloanţe neletale în corpul victimei. Au explicat şi vor explica şi în fata organelor de anchetă care a fost poziţia de tragere, unde era poziţionata victima. Eu am văzut toate aceste detalii şi sunt convins că anchetele în derulare vor lămuri acest lucru", a declarat ministrul Lucian Bode la Realitatea Plus, scrie ziare.com.

Ministrul de Interne a declarat că raportul final va lămuri toate faptele, atât numărul de gloanţe trase, cât şi firul exact al intervenţiei.

Lucian Bode a făcut această declarație după ce în spațiul public au apărut fotografii cu trupurile neînsufleţite ale victimelor tragediei de la Oneşti, iar în imagini s-au putut vedea și ceea ce păreau a fi răni cauzate de gloanțe de cauciuc.

Conducerea IPJ Bacău şi a Poliţiei Oneşti a fost demisa miercuri, ca urmare a intervenției de la Onești, unde doi muncitori au fost sechestrați și uciși de un bărbat de 68 de ani, în apartamentul din care fusese evacuat acesta.

Back To Top