Categorie: Știri naționale
Pavel Vancea (47 de ani), fost campion mondial de karate tradiţional, s-a sinucis în fântâna din curtea locuinţei sale.
Corpul neînsufleţit al lui Vancea a fost găsit, azi, de un echipaj al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă "Crişana".

"Astăzi (vineri - n.r.), în jurul orei 10.00, am fost solicitaţi sa intervenim pentru scoaterea unui corp neînsufleţit dintr-o fântână din localitatea Săldăbagiu de Munte", a declarat locotenentul Camelia Roşca, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă "Crişana".

La faţa locului a mers o echipă de criminalişti ai Poliţiei Bihor, care fac cercetări şi care au confirmat că victima este cunoscutul sportiv şi antrenor orădean.

Potrivit unor surse judiciare, nu se pune problema unui omor, poliţiştii găsind şi un bilet despre care se presupune că a fost lăsat de fostul sportiv înainte să se sinucidă.

Bărbatul s-a spânzurat cu o funie pe care a legat-o de roata de la fântână.

Directorul Clubului Sportiv "Crişul" Oradea, Ionel Bungău, consideră moartea sportivului o "mare pierdere pentru sportul bihorean". "E ultimul om la care mă aşteptam să apeleze la un asemenea gest. Sunt consternat. Îl respectam şi de multe ori l-am dat exemplu la evenimentele publice. Era un copil cu suflet bun, optimist, dădea încredere şi celor din jur, nu ştiu ce a putut să-l ducă la acest gest extrem. Dar, ca şi sportiv, indiferent care ar fi fost problemele, nu ar fi trebuit să apeleze la aşa ceva. Pierdem un coleg şi un om respectat de toată lumea, un sportiv şi antrenor model pentru elevii săi", a spus Ionel Bungău, directorul CS "Crişul" Oradea, într-o declaraţie dată presei centrale.

Dan Stuparu, preşedintele Federaţiei Române de Karate Tradiţional, a completat, printr-o declaraţie oferită, de asemenea, presei centrale:  „Nu pot să cred că s-a întâmplat așa ceva. A fost elevul meu. Eram ca un tată spiritual pentru el. Nici eu, nici ceilalți care îl cunoșteam nu putem să înțelegem de ce s-a sinucis. Nu avea motive. Era căsătorit, avea o fată și un băiat.

Chiar îmi spunea recent că s-a cam săturat de cantonamente. Că ar vrea să petreacă mai mult timp alături de cei dragi. Era o fire veselă, jovială. Nu știu să fi avut probleme financiare. Chiar nu înțeleg. Un om și un sportiv extraordinar. Primul nostru campion mondial la karate tradițional. Dumenzeu să-l ierte!".


Back To Top