Categorie: Știri naționale
traian_basescu
Traian Băsescu a organizat, în această după-amiază o conferinţă de presă, prima sa ieşire publică după "intervenţia cu românânii" de miercuri.


Discursul de astăzi al preşedintelui precede plecarea de mâine-dimineaţă, la Bruxelles, călătorie pentru care a declarat că are două obiective: participarea la o şedinţă informală a Consiliului Europei şi o întâlnire cu secretarul general NATO în vederea programării summit-ului alianţei nord-atlantice de la Chicago, din zilele de 20 - 21 mai.

Citiţi, mai jos, câteva dintre declaraţiile preşedintelui:·

- În cursul săptămânii trecute am avut întâlniri importante în zona bancară. Pentru public este important următorul mesaj: băncile austriece nu îşi vor diminua capitalul în 2012. Îmi aduce linişte după nefericitul comunicat al Băncii Naţionale a Austriei.

-Toţi trebuie să ne asumăm reformele structurale dificile pentru ca Europa să rămână competitivă.

- Nu invit pe români să plece la muncă în străinătate, dar discutăm despre o piaţă globală a forţei de muncă. Poate ar trebui să găsim stimulente fiscale pentru ca marile industrii să nu se delocalizeze către Asia.

- Alt obiectiv pentru Consiliul European : Convenirea unui plan politic de acţiune pentru stimularea creşterii economice şi ocupării forţei de muncă în special în rândul tinerilor. Dacă zona euro intră în recesiune, aşa cum se prognozează de analişti, în a doua parte a 2012, România va fi în dificultate, creşterea economică va fi frânată.

-Vom discuta despre relaţia NATO-Rusia. Este foarte bine să ai în Federaţia Rusă un partener.

- Un alt subiect este procesul de tranziţie din Afganistan. Din 2013, România şi-ar putea reduce participarea în Afganistan

Back To Top