fenomen opinii vaccin
Categorie: Știri naționale

Reticența față de vaccinare, care a adus România pe penultimul loc în Europa, după rata imunizării anti-Covid, a atras atenția nu doar presei internaționale (VEZI DETALII), ci și specialiștilor de peste hotare. O delegație a Organizației Mondiale a Sănătății se pregătește să vină în România, iar medicii din străinătate vor să studieze acest fenomen care, în valul 4 al pandemiei, a declanșat o criză fără precedent în țara noastră.

„Datele care vin din România nu se văd bine în Suedia. Am vorbit cu câțiva colegi care se ocupă de studii științifice, eu însămi m-am ocupat să fac design de studii științifice, deci să proiectez studii științifice, și vă spun că România va deveni un laborator pentru studiile științifice ale cercetătorilor străini. Ceea ce se întâmplă în România nu are nicio explicație logică pentru un cercetător străin sau pentru un străin în general”, a arătat Laura Ghibu, medic român stabilit în Suedia, pentru Digi 24.

Un fenomen care, culmea, chiar ne va transforma în cobai!

“Fenomenul acesta de a nu accepta vaccinarea - din teamă, din credința că vaccinul nu este destul de experimentat, că nu suntem cobai etc. - ne-a făcut, de fapt, să devenim o țară de cobai, care probabil va fi studiată. Colegii mei mi-au spus că această mentalitate colectivă de a nu crede în datele științifice este fără precedent în Uniunea Europeană și este un fenomen pe care ar dori să-l studieze și probabil că acest fenomen va primi și un nume”, a declarat medicul Laura Ghibu, pentru sursa citată.

OMS trimite o delegație în România

La rândul său, președintele Colegiului Medicilor, dr. Daniel Coriu, a anunțat că „Organizația Mondială a Sănătății trimite o delegație în România să înțeleagă ce se întâmplă, de ce într-o țară cu acces la toate vaccinurile posibile avem o rată de vaccinare așa scăzută”.

În cursul zilei de duminică, acesta a transmis un mesaj ferm în care a avertizat că va susține “sancționarea oricărui medic prin suspendarea exercitării profesiei, dacă medicul prezintă în spațiul public teorii care nu sunt validate științific, iar prin informațiile transmise poate duce în eroare populația în privința stării de sănătate și periclita sănătatea publică” (VEZI DETALII).

Back To Top