Améliorer activement la puissance masculine et n est pas seulement appelé cialis 10mg prix. La qualité européenne actuelle est peu coûteuse.

Marek Sobola coroane ziua armatei române
Categorie: Știri naționale

ONG-ul slovac Servare et Manere, responsabil de implementarea proiectului internațional Arborele păcii, a comemorat victimele Armatei Regale Române cu ocazia Centenarului nașterii Regelui Mihai I al României și cu prilejul Zilei Armatei României. Directorul asociației, Marek Sobola, a depus coroane la toate monumentele din Slovacia dedicate victimelor Armatei Regale Române.

Astfel, săptămâna trecută, doctorul Marek Sobola, directorul asociației Servare et Manere, a parcurs 700 de kilometri și a vizitat toate lăcașurile de cult cunoscute dedicate victimelor Armatei Regale Române din Slovacia. A depus exact 25 de coroane pe 20 de locuri, potrivit MApN.

Omagiu adus de Marek Sobola și asociația Servare et Manere celor peste 10.000 de soldați români înmormântați în Slovacia

“La sfârșitul celui de-al doilea război mondial, la eliberarea Slovaciei au luat parte aproximativ 240 000 - 260 000 de români, formați din personal din 16 divizii, un corp aerian, o brigadă a armatei de căi ferate, un regiment de tancuri, precum și alte unități.

Deosebit de semnificativă a fost participarea lor la operațiunea Bratislava-Brno (25 martie-5 mai 1945), la care, pe lângă 266 000 de soldați sovietici, au participat și 86 000 de soldați români. 10 435 de soldați ai armatei române sunt înmormântați în Slovacia. Dintre aceștia, 10 384 sunt înmormântați în Cimitirul Militar Central al Armatei Regale Române din Zvolen, 36 de soldați și-au găsit locul final de odihnă în cimitirul din Stará Turá și 15 în Trenčianska Teplá.

Prin depunerea de coroane, doctorul Marek Sobola, directorul asociației Servare et Manere, a onorat memoria ultimului Rege al României Mihai I, comandantul șef al Armatei Regale Române și, de asemenea, memoria eroilor români care și-au pus viața pentru eliberarea Slovaciei.

Regele Mihai I a jucat un rol cheie în tranziția României la Aliați după 1944 și a petrecut decenii în exil după abdicarea forțată”, scriu reprezentanții MApN.

Pe 25 octombrie 2021,  la împlinirea a 100 de ani de la nașterea Regelui Mihai I, la Sinaia a fost dezvelită o statuie care îl reprezintă pe ultimul monarh al României în uniforma de mareşal al Armatei Române.

Back To Top