Alexandru Rafila: Vaccinarea, singura soluţie pentru a evita valul 5 al pandemiei
Categorie: Știri naționale

Alexandru Rafila a precizat că testarea gratuită timp de 60 de zile, în regim gratuit, a românilor care merg la locul de muncă în sistemul de stat, reprezintă o măsură pe o perioadă limitată de timp, explicând că vaccinarea este singura soluţie pentru a evita valul 5 al pandemiei de COVID-19.

Declarația a fost făcută joi, după discuţiile cu PNL, pe capitolul de Sănătate din programul de guvernare, o temă importantă fiind aceea legată de testarea gratuită, timp de două luni, a angajaților din sistemul bugetar, accesul extins la testare, putându-se înfiinţa peste 1.000 de centre de testare.

„Noi ne-am pomenit în vârful pandemiei cu o presiune mare pe populaţie şi o ameninţare de luare a unor măsuri intempestive, inclusiv la adresa personalului medical, de care este nevoie în asigurarea asistenţei medicale. Lucrul ăsta trebuie să înceteze şi de asemenea trebuie să înceteze discriminarea”, a declarat Alexandru Rafila citat de news.ro.

Alexandru Rafila: Vaccinarea este singura soluție

Rafila a arătat că ”vaccinarea este singura soluţie pentru că noi vrem să evităm valul cinci şi evitarea acestui val, va exista dacă populaţia acestei ţări va decide să se vaccineze”. El a mai arătat că nicio ţară nu a introdus testarea pe termen nedefinit, astfel că va exista o ”dimensionare a testării, în funcţie de posibilităţile financiare ale României şi pe o perioadă scurtă de timp”. La rândul lui, fostul ministru liberal al Sănătăţii, Nelu Tătaru a spus că a cerut o evaluare de la Ministerul de Finanţe, privind impactul bugetar al testării gratuite la locul de muncă, pentru două luni de zile. Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea. / Facebook.com/actualitateaprahoveana.ro

 

Back To Top