Categorie: Știri naționale

Doi polițiști locali din Cluj-Napoca au fost reţinuţi de procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Cluj-Napoca, fiind cercetați pentru că i-ar fi rupt mâna unui cerșetor, iar apoi i-ar fi oferit 500 de lei ca să renunțe la acuzații. Cei doi s-au filmat în timp ce-i ofereau bani bătrânului, iar înregistrarea a fost publicată de presa locală.

Cei doi l-au filmat pe bătrânul cerșetor în timp ce îi dădeau suma de 500 de lei pentru a renunța la orice acuzație. Fapta a avut loc în vara anului 2020. Foaia Transilvană a prezentat filmarea la finalul lunii octombrie, iar în cursul zilei de ieri un procuror a decis ca polițiștii locali implicați să fie reținuți, scrie sursa citată. Aceștia sunt acuzați de purtare abuzivă și vătămare gravă.

Cerșetor bătut de polițiști locali, apoi abandonat într-o pădure

În luna iunie a anului trecut, polițiștii locali au bătut un cerșetor și i-au rupt mâna, apoi l-au fi abandonat în pădurea Făget. Acesta a sunat la 112, iar victima a fost dusă la spital, iar medicii i-au acordat primul ajutor și l-au externat după câteva zile. După incident, agenții l-au căutat pe cerșetor și i-au oferit 500 de lei pentru „a face pace”.

Victimă: “M-au lăsat acolo să mor”

“M-au aruncat în pădure acolo. Mi-au rupt mâna în două locuri, umărul mi l-au dislocat. Acum trebuie să îmi țin mâna în buzunar că nu mai pot face nimic cu ea. Nu pot să fac nimic cu mâna asta. Doi dinți mi-au dat jos. Cu bastonul m-a lovit. Din ăla mare, cu cap roșu. M-a bătut că am cerșit. Dacă era o faptă penală trebuia să îmi facă dosar penal, dacă nu amendă și du-te omule. Dar nu mă bate în halul ăsta. M-au lăsat în pădure mort, trei sferturi mort. De ce m-au lăsat în pădure? Acolo mi-au băgat mâinile în buzunare și mi-au luat tot din buzunare. M-au bătut la sediul Poliției Locale și erau toți colegii lui acolo și nu a zis unul, gata mă, l-ai omorât. (…) M-au luat șim-au aruncat în dubă plin de sânge cum eram și m-au dus în pădure unde m-au aruncat. Acolo mi-au băgat mâna în buzunar și au luat tot, telefon și acte și câțiva bănuți, vreo 30 de lei. Telefonul mi l-a rupt acolo în fața mea. M-au lăsat acolo să mor să nu mai știe nimeni nimic unde am cerșit”, a povestit bătrânul pentru Foaia Transilvană.

VEZI ȘI: Lidia Buble, trimisă în judecată sub acuzaţia de dare de mită. Șpagă pentru polițiști, ca să fenteze etilotestul

Back To Top