condițiile certificatului verde nicolae ciucă
Categorie: Știri naționale

Premierul Nicolae Ciucă susține introducerea certificatului verde la locul de muncă și a dat de înțeles că a solicitat urgentarea demersurilor legislative în acest sens.

„Este un subiect pe care l-am discutat cu domnul ministru Rafila (Alexandru Rafila, ministrul Sănătății – n.r.) sâmbătă şi am convenit să găsim acele soluţii prin care certificatul verde să fie reintrodus în dezbatere în Parlament şi, în momentul în care va fi aprobat de Camera Deputaţilor, să poată să meargă la promulgare şi să poată fi aplicat”, a declarat Nicolae Ciucă, citat de News.ro.

Categoriile de ppersoane pentru care va fi posibilă generarea certificatului verde Covid

Premierul nu a estimat un interval de timp în care va fi introdus certificatul verde, dar a menționat cine va beneficia de acesta. „Din discuţiile pe care le-am avut cu domnul ministru, de certificatul verde vor beneficia şi persoanele care au trecut prin boală”, a spus premierul, potrivit sursei citate.

Nicolae Ciucă nu s-a pronunțat cu privire la generarea certificatului pentru persoanele care au 10 zile de la administrarea primei doze de vaccin anti-Covid.

VEZI ȘI: Ministrul Sănătății anunță că România nu renunță la certificatul verde

Premierul a mai menționat că așteaptă ca ministrul Sănătății să discute cu specialiști, iar apoi să vină cu o propunere concretă în cuprinsul proiectului de lege: ”Atunci vom vedea despre ce soluţii concrete este vorba”.

Back To Top