ULTIMA ORĂ: Primele două cazuri de tulpină OMICRON în România
Categorie: Știri naționale

Institutul National de Sănătate Publică a publicat rezultatul primelor secvențieri efectuate la Institutul National de Cercetare Medico-Militară Cantacuzino București care confirmă prezența noii tulpini OMICRON la doi dintre pasagerii cursei din Africa de Sud care a aterizat la București în data de 30 noiembrie 2021.

Ambele persoane sunt izolate la domiciliu, fiind asimptomatice în acest moment. Este vorba despre o femeie în vârstă de 48 de ani din județul Brașov și un bărbat în vârstă de 59 de ani din județul Vaslui. Se așteaptă rezultatul secventierii probei recoltate de la sportivul din Baia Mare. „Precizam că persoana depistată pozitiv care a fost în cursa aeriană din Maroc este confirmată cu varianta Delta a SARS CoV-2”, transmite Ministerul Sănătății.

Comunicare Ministerul Sănătății:

Rezultatul uneia dintre probele recoltate de la pasagerii repatriați seara trecută din Maroc este pozitiv la infecția cu virusul SARS-COV-2, iar primele indicii sugerează că ar putea fi vorba despre tulpina Delta. Persoana depistată pozitiv este izolată la domiciliu, iar direcția de sănătate publică va demara ancheta epidemiologică. Proba pozitivă a fost trimisă pentru secvențiere în vederea stabilirii tulpinii virusului. Menționăm că au fost prelucrate 115 probe de la toți pasagerii cursei, 114 dintre acestea fiind negative. Revenim cu detalii Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea. / Facebook.com/actualitateaprahoveana.ro 

Back To Top