sorin grindeanu santiere monitorizate cu drone
Categorie: Știri naționale

Ministrul Transporturilor, vicepremierul Sorin Grindeanu, a anunţat că lucrările de infrastructură rutieră vor fi monitorizate cu drone, iar imaginile vor fi disponibile în direct pe site-ul instituţiei. Primul şantier la care se va aplica această măsură este cel al şoselei de centură a oraşului Tecuci, a mai anunţat ministrul, care s-a lăudat că va finaliza proiectul, după 13 ani de lucrări.

Prezent sâmbătă în Galaţi, pentru o vizită de lucru, ministrul Grindeanu a declarat că şantierul de la Tecuci poate stabili un record nedorit, în condiţiile în care au trecut 13 ani de la începerea lucrărilor. Sorin Grindeanu a anunţat, cu această ocazie, că acesta va fi primul în care stadiul lucrărilor va fi monitorizat cu ajutorul unor drone, care vor transmite imagini în direct.

Imaginile capturate de drone vor fi disponibile pe site-ul Ministerului Transporturilor

Sorin Grindeanu a declarat că a aflat o informaţie de "Cartea Recordurilor", şi anume faptul că de 13 de ani se lucrează la Centura Tecuci. ”Zici că e centura Parisului”, a spus ministrul Sorin Grindeanu, care anunţă că lucrarea va fi prima monitorizată cu drone. ”Am aflat o chestiune de Cartea Recordurilor, recunosc că nu am ştiut că de 13 ani se lucrează la Centura de la Tecuci şi am înţeles că este un record absolut”, a declarat, sâmbătă, la Galaţi, Sorin Grindeanu, citat de România TV.  Ministrul spune că a fost informat că termenul de finalizate e mai 2022. ”I-am informat, la rândul meu, că pe proiectul pe care l-am anunţat – de a urmări şantierele din ţară cu drone, direct – primul proiect pe care o să-l urmăresc şi o să-l vedem live pe site-ul ministerului este ăsta. Asta este ceva de domeniul incredibilului, ca de 13 ani să se lucreze. Zici că e centura Parisului”, a mai declarat ministrul.

Citiţi şi: Autostrada A7, Ploiești-Moldova. CNAIR a avizat vineri indicatorii tehnico-economici pentru tronsonul Buzău – Focșani

Back To Top