pomi de Crăciun romsilva
Categorie: Știri naționale

Regia Naţională a Pădurilor – Romsilva a anunțat că, în perioada sărbătorilor, oferă spre vânzare 33.996 de pomi de Crăciun, cei mai mulți recoltaţi din culturi specializate din pepinierele silvice proprii.

Din totalul pomilor de Crăciun oferiţi la vânzare în acest an, 22.551 sunt din specia brad şi 11.445 din specia molid sau alte specii de răşinoase. 70% dintre pomii de Crăciun, respectiv 23.926 bucăţi, provin din culturile specializate din pepinierele silvice ale Regiei Naţionale a Pădurilor – Romsilva, în timp ce 10.070 provin din lucrări silvice autorizate, în urma cărora se extrag exemplarele din regenerările naturale unde există o densitate excesivă, menționează sursa citată.

De unde pot fi cumpărați pomi de Crăciun vânduți de Romsilva

Romsilva anunță că prețurile preţurile pornesc de la 15 lei pentru un pom de Crăciun specia molid de până la 1,3 metri şi ajung la 35 lei pentru cei din specia brad cu înălţimea între 2 şi 3 metri. Solicitările pentru exemplare de peste 3 metri înălţime sunt considerate comenzi speciale.  

Pomii de Crăciun sunt vânduţi de către ocoalele silvice din cadrul Regiei Naţionale a Pădurilor – Romsilva, iar persoanele fizice au prioritate la achiziţionarea acestora. Pentru cei care sunt vânduţi de unităţile din subordinea Romsilva în pieţe sau alte locuri amenajate, la prețurile de mai sus se adăugă şi costurile de transport, manipulare şi depozitare.

VEZI ȘI: VIDEO NEWS Cine va putea participa la petrecerile de Crăciun și Revelion? Măsurile de relaxare propuse de CNSU, pentru perioada sărbătorilor

Back To Top