dare de mită dosar dna
Categorie: Știri naționale

Direcția Națională Anticorupție a trimis în judecată două persoane, inclusive un deputat din parlamentul României, acuzate de dare de mită în contextual supunerii la vot, în octombrie, a moțiunii împotriva Guvernului condus de Florin Cîțu.

Potrivit procurorilor, acuzațiile se îndreaptă împotriva lui Cosmin Șandru, deputat de TImiș în Parlamentul României, și a lui Nicolae Florin Bitea, directorul general al Societății de Transport Public Timișoara, Nicolae-Florin Bitea. Cei doi sunt acuzați de dare de mită.

“La data de 01 octombrie 2021, în contextul în care urma să fie dezbătută și supusă la vot moțiunea de cenzură inițiată pentru retragerea încrederii acordate Guvernului României, inculpații Șandru Cosmin și Bitea Nicolae-Florin i-ar fi promis unei persoane, deputat în Parlamentul României, numirea unor apropiați ai acestuia din urmă în posturi de conducere a unor instituții publice, după ce ar fi fost înscriși formal ca membri de partid.

VEZI ȘI: Un deputat este cercetat penal de DNA, pentru că ar fi încercat să mituiască un coleg, la moțiunea de cenzură

Pentru a beneficia de această «favoare», persoanei respective i s-a cerut să absenteze de la ședința comună a Camerei Deputaților și Senatului din data de 05 octombrie 2021, în care urma să fie dezbătută și supusă la vot moțiunea menționată mai sus”, au precizat procurorii DNA, într-un comunicat de presă.

Dosarul a fost trimis spre judecare la Înalta Curte de Casație și Justiție.

Această etapă a procesului penal reprezintă, conform Codului de procedură penală, finalizarea anchetei penale și trimiterea rechizitoriului la instanță spre judecare, situație care nu poate să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție.

VEZI ȘI: Lidia Buble, trimisă în judecată sub acuzaţia de dare de mită. Șpagă pentru polițiști, ca să fenteze etilotestul

Back To Top