Améliorer activement la puissance masculine et n est pas seulement appelé cialis 10mg prix. La qualité européenne actuelle est peu coûteuse.

centre de evaluare pacienți covid
Categorie: Știri naționale

Ministerul Sănătății a anunțat că una dintre măsurile de pregătire pentru gestionarea situației în valul V al pandemiei Covid va fi înființarea de centre de evaluare destinate pacienților infectați cu SARS-Cov-2.

Ministrul Sănătății a vorbit, într-o videoconferință organizată alături de secretarul de stat Adriana Pistol şi de preşedintele interimar al Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate Adela Cojan, despre necesitatea înființării acestor centre de evaluare, pentru a preveni supraaglomerarea spitalelor, fenomen înregistrat anterior, în perioadele cu număr mare de infectări.

VEZI ȘI: Noi măsuri pentru gestionarea pandemiei, discutate în Guvern. Autoritățile se gândesc să asigure măști de protecție pentru elevi

Împreună cu directorii direcţiilor de sănătate publică județene şi cu managerii spitalelor, cei trei au discutat, potrivit MS, „despre centrele de evaluare a pacienţilor COVID şi despre pregătirea spitalelor pentru a acorda servicii medicale atât pentru bolnavii infectaţi cu virusul SARS-CoV-2 cât şi pentru cei cu alte patologii, pentru a evita situaţia din valurile precedente care a dus la o mortalitate crescută. Ministrul Sănătăţii consideră foarte importante centrele de evaluare ambulatorie, în care pacienţii infectaţi vor fi investigaţi şi vor beneficia de tratament astfel încât să nu se mai producă supraaglomerarea secţiilor de spital”.

VEZI ȘI: Estimări INSP: 25.000 de cazuri Covid pe zi, la începutul lunii februarie //  Ce măsuri anunță Ministerul Sănătății  // Situația stocurilor pentru pacienții cu SARS-Cov-2

"Ne gândim la cele mai bune soluţii atât pentru pacienţii infectaţi cu virusul SARS-CoV-2 cât şi la cei care au alte afecţiuni. Este esenţial ca spitalele să rămână funcţionale. Pacienţii cu alte patologii trebuie să aibă acces în continuare la serviciile medicale", a spus Ministrul Sănătăţii.

Ministerul Sănătăţii va realiza centralizarea situaţiei centrelor de evaluare şi cât mai rapid va pune la dispoziţia cetăţenilor o hartă interactivă cu acestea.

Pacienții vor primi tratament adecvat stadiului bolii

Secretarul de stat conf. dr. Adriana Pistol a punctat, de asemenea, că va fi important ca pacienţii diagnosticaţi cu COVID-19 să ajungă într-un centru de evaluare în ziua în care au primit rezultatul, pentru a primi tratamentul adecvat formei de boală cât mai repede. În acest fel, autoritățile speră să prevină un număr cât mai mare de cazuri severe.

Servicii gratuite pentru pacienții Covid, în centre de evaluare înființate la nivel național

"Bolnavii infectaţi cu virusul SARS-CoV-2 nu vor avea nevoie de bilet de trimitere pentru a merge în centrele de evaluare. Vor fi evaluaţi şi trataţi gratuit atât pacienţii asiguraţi, cât şi cei neasiguraţi", a subliniat conf. dr. Adela Cojan, preşedintele interimar al CNAS.

Foto ilustrație

Back To Top