Améliorer activement la puissance masculine et n est pas seulement appelé cialis 10mg prix. La qualité européenne actuelle est peu coûteuse.

Categorie: Știri naționale

InfoCons a derulat în această perioadă un studiu în care a determinat cât de „naturală” e pâinea pe care românii o găsesc pe rafturile magazinelor. Studiu a cuprins 50 de produse, iar în 50% din cazuri specialiștii au stabilit că această conține E-uri, până la 7 grame zaharuri/100 g și până la 2,3 grame de sare/100.

Sortimentele de panificație provin de la următorii producători și distribuitori:

  • România Hypermarche SA
  • Auchan România SA
  • Carrefour România SA
  • Lidl Discount SRL
  • Frontera Trading SRL
  • Grewe SRL
  • Karamolegos Bakery România SA
  • Dobrogea Grup S.A.
  • C. Boromir Ind S.R.L.
  • Oltina Impex Prod Com S.R.L.
  • Velrom S.R.L.
  • Smart Food Solutions S.R.L.
  • Vel Pitar SA

Ca urmare a centralizării informațiilor au rezultat următoare:

Din punct de vedere al procentajului ingredientului principal (făină de diverse tipuri sau amestec de panificație) din compoziția produsului:

Doar  26%  afișează procentajul ingredientului principal. Dintre acestea:

  • Făină într-o proporție cuprinsă între 26 și 78% din compoziție;
  • Amestec panificatie într-o proporție cuprină între 7 și 69.4% din compoziție.

Din punct de vedere al existenței cartofilor, cerealelor sau semințelor în compoziția produsului:

o             14% din produse conțin semințe (floarea soarelui, susan, mei, mac etc) în proporții cuprinse între 1,2% si 29% din compozitie

o             4% din produse conțin cereale în proporții cuprinse între 13,2% și 16,7%

  • 4% din produse contin cartofi sub formă de fulgi de cartofi în proporții cuprinse între 4% și 6%

Din punct de vedere al tipului de faina:44% menționează tipul de făină utilizat. Dintre acestea:

o             Făina de tip 650 se regăsește în compoziția a 77,27% din produse;

o             Făina de tip 1250 se regăsește în compozția a 22, 72% din produse;

o             Făina de tip 550 se regăsește în compoziția a 9% din produse;

o             Făina de tip 480 se regăsește în compoziția a 5% din produse;

o             Făina de tip 1350 se regăsește în compoziția a 5% din produse.

  • Din punct de vedere al pasteurizarii:

o             16% din produse au mentionat ca sunt pasteurizate.

  • Din punct de vedere al mentionarii provenientei ingredientelelor principale:

o             66% nu menționează proveniența ingredientelor principale.

Conform datelor culese, 66 % din produsele studiate, nu menționează proveniența ingredientului principal, în conformitate cu regulamentul 1169/2011. În ceea ce privește produsele alimentare, trebuie puse în aplicare normele de indicare a țării de origine sau a locului de proveniență a ingredientului primar. In articolul 26, aliniatul 1 se precizează stabilirea normelor generale și cerințelor „privind indicarea țării de origine sau a locului de proveniență a produselor alimentare, care se aplică fără a aduce atingere dispozițiilor specifice ale Union”.

VEZI ȘI: Ciocolată Milka cu mai multe E-uri și Fanta cu mai puțin suc de fructe. Cum se aplică „dublul-standard” la produsele pe care le consumă românii

De asemenea „Articolul 26 alineatul (2) litera (a) din Regulamentul (UE) nr. 1169/2011 impune indicarea țării de origine sau a locului de proveniență în cazul în care lipsa acestor informații ar putea induce consumatorul în eroare în ceea ce privește adevărata țară de origine sau adevăratul loc de proveniență a produsului alimentar final în cauză, în special dacă informațiile care însoțesc produsul alimentar sau eticheta în ansamblul ei ar sugera în alt fel că produsul are o altă țară de origine sau un alt loc de proveniență. Articolul menționat urmărește să prevină indicarea unor informații înșelătoare referitoare la produsele alimentare care implică o anumită origine a unui produs alimentar când, de fapt, originea sa reală este diferită.”

Din punct de vedere al aditivilor alimentari regăsiți în pâine:

o             50% din produse au în compoziție E-uri (aditivi alimentari).

Numericul de aditivi alimentari variază între 0 – 4:

o            

             8% din produse au în compoziție 4 E-uri;

             4% din produse au în compoziție 3 E-uri;

             14% din produse au în compoziție 2 E-uri;

             24% din produse au în compoziție 1 aditiv;

             50% din produse nu au în compoziție E-uri.

Din punct de vedere al tipurilor de aditivi alimentari regăsiți frecvent în pâine situația se prezintă astfel:

  • 60% dintre produsele studiate au avut în componență acid ascorbic (E300);
  • 48% dintre produsele studiate au avut în componență acid sorbic (E200);
  • 40% dintre produsele studiate au avut în componență propionat de calciu (E282).

E-uri       Nr. de produse în care acestea sunt prezente

E300 Acid ascorbic           15 (60%)

E200 Acid sorbic               12 (48%)

E282 Propionat de calciu               10 (40%)

E472e Esteri ai acizilor mono si diacetiltartrici cu mono si digliceridele acizilor grasi            3 (12%)

E471 Mono si digliceride ale acizilor grasi               3 (12%)

E412 Guma guar               1 (4%)

E322 Lecitine din soia     1 (4%)

E300 Acid citric  1 (4%)

E450 Difosfat sodic          1 (4%)

E304 Palmitat de L ascorbil           1 (4%)

Din punct de vedere al informațiilor nutriționale regăsite în pâine

Toate produsele studiate au avut pe etichetă informațiile nutriționale per 100g produs.

  • Valoarea energetică este cuprinsă între 211 kcal și 406 kcal
  • Cantitatea de grăsimi variază între 0.3g și 9.2g
  • Cantitatea acizilor grași este cuprinsă între 0.1g și 2.2g

2% dintre produsele studiate nu au menționat dacă se regăsesc sau nu acizi grași în compoziția lor

  • Cantitatea de fibre se situează între 1.3g și 11.54g
  • Cantitatea de proteine se situează între 5.97 și 15.48g
  • Cantitatea de glucide se situează între 28.24g și 84.2g

Din punct de vedere al cantității de sare si zaharuri:

  • Cantitatea de zaharuri este cuprinsă între 0,22g si 7g

2% dintre produsele studiate nu au menționat dacă se regasesc sau nu zaharuri în compoziția lor

  • Cantitatea de sare este cuprinsă între 0,1g si 2.3g

2% dintre produsele studiate nu au avut în compoziție sare

Organizația Mondială a Sănătății estimează că aproximativ 2,5 milioane de decese ar putea fi prevenite dacă nivelul de consum global al sării ar scădea până la cantitatea recomandată de 5 grame/zi.

Back To Top