spitale militare MApN Ucraina
Categorie: Știri naționale

Ministerul Apărării Naționale a anunțat, astăzi, că a pregătit toate cele 11 spitale militare din subordinea Direcției Medicale, pentru asigurarea asistenței și tratamentului medical pentru militarii răniți din Ucraina.

Măsura a fost luată la solicitarea premierului Nicolae Ciucă.

“Suntem pregătiți să primim răniți atât în spitalele din rețeaua militară, cât și cea civilă din țara noastră”, a anunțat MApN.

VEZI ȘI: Două tabere mobile pentru refugiații din Ucraina, la Sighet și Siret

“De asemenea, începând de astăzi, 27 februarie, ora 12.00, Centrul de transfuzii sanguine al Direcției Medicale, care funcționează în București în curtea Spitalului Universitar de Urgență Militar Central, va fi deschis pentru donare de sânge în beneficiul militarilor răniți. Centrul va funcționa în fiecare zi, între orele 8.00 și 14.00, pentru toți cei care doresc să doneze sânge în acest scop. Donatorii vor fi așteptați în intervalele orare precizate, la intrarea din Calea Plevnei nr. 134”, au transmis reprezentanții MApN.

Echipament pentru militari, dar și alimente, apă, medicament și combustibil pleacă spre Ucraina

În baza solicitărilor primite de la Ministerul Apărării al Ucrainei, Guvernul României a aprobat, duminică, 27 februarie, o hotărâre care reglementează donarea în regim de urgență, către Guvernul Ucrainei, a unor bunuri materiale de resortul muniții și echipamente de protecție balistică asigurate din excedentul Ministerului Apărării Naționale al României.

“Valoarea elementelor de muniție și a celor 2.000 de căști de protecție balistică și 2.000 de veste antiglonț cu nivel de protecție III-IV care vor fi donate armatei ucrainene se situează în jurul sumei de două milioane de euro.

Transferul de echipamente constituie un element de sprijin logistic necesar eforturilor Ucrainei de respingere a agresiunii Federației Ruse, declanșată asupra teritoriului ucrainean în data de 24 februarie.

România trimite în a doua tranșă de ajutoare către Ucraina și combustibil, apă, alimente și medicamente”, a mai precizat MApN.

Voluntarii și entitățile private care vor să ajute pot accesa Platforma ”Ucraina – Împreună ajutăm mai mult” disponibilă AICI.

Foto: MApN (social media - Cetățeni ucraineni adăpostindu-se la metrou în Harkov)

 

Back To Top