Categorie: Știri naționale
  • Polițiști din toată țara desfășoară o acțiune pentru prevenirea și combaterea principalelor cauze generatoare de accidente rutiere.
  • Verificările vin după ce, în ultimele trei zile, polițiștii de la Rutieră au aplicat aproape 5.000 de sancțiuni, în valoare de peste 2,2 milioane de lei.

Noi controale pe linie rutieră au loc marți dimineață, la nivel național.

 “Se acționează pe principalele căi rutiere de intrare/ieșire din localități, zonele pretabile de manifestare a comportamentului agresiv în trafic și punctele cu risc rutier”, a anunțat Inspectoratul General al Poliției Române.

VEZI ȘI: Acțiune rutieră a Poliției în municipiile din Prahova. Sunt vizați pietonii, bicicliștii, dar și șoferii agresivi

În perioada 2 – 4 aprilie a.c., în urma campaniilor derulate de polițiști pentru reducerea riscului rutier, pentru neregulile constatate, au fost aplicate 2.953 de sancțiuni, pentru nerespectarea regimului legal de viteză și 45 de sancțiuni aplicate bicicliștilor, respectiv 34 pietonilor. De asemenea, au fost aplicate 4 sancțiuni pentru conducere agresivă, 46 pentru conducere sub influența băuturilor alcoolice și 47 pentru depășire neregulamentară. Totodată, au fost reținute 532 de permise de conducere și 74 de certificate de înmatriculare. În total, anunță IGPR, au fost aplicate 4.901 sancțiuni, în valoare de 2.224.781 de lei, iar polițiștii au constatat 40 de infracțiuni, dintre care 39 la regimul rutier și 1 de altă natură.

Foto ilustrație

Back To Top