ambasada Rusiei la București
Categorie: Știri naționale
  • Un bărbat a murit, miercuri dimineață, în București, după ce a intrat cu mașina în poarta Ambasadei Rusiei, apoi și-a dat foc sub ochii jandarmilor care încercau să-l convingă să coboare.
  • Șoferul, Bogdan Drăghici, era președintele Asociației TATA și era judecat pentru agresiune sexuală, fiind acuzat că și-ar fi abuzat fiica vitregă.
  • Drăghici condamna și invazia Rusiei în Ucraina, aceasta fiind o posibilă explicație pentru modul în care a ales să se sinucidă.

"În această dimineaţă, în jurul orei 06.00, a fost sesizat un eveniment în care a fost implicat un autoturism care a părăsit şoseaua şi s-a lovit de gardul unei reprezentanţe diplomatice. Conducătorul auto este decedat şi a fost nevoie de intervenţia colegilor pompieri pentru a stinge incendiul manifestat la autoturism", a anunţat Poliţia Capitalei despre incidentul violent petrecut la sediul Ambasadei Rusiei la București.

Cercetările au fost preluate deja de Parchetul de pe lângă Tribunalul Bucureşti şi Serviciul Omoruri din Poliţia Capitalei.

Șoferul implicat în incidentul șocant petrecut în București era Bogdan Drăghici, președintele asociației TATA. Bărbatul era judecat pentru agresiune sexuală asupra fiicei sale vitrege.

Într-un mesaj publicat acum două zile pe pagina sa de Facebook, Drăghici condamna ororile comise de ruși în Ucraina: “ Masacre înfiorătoare au loc în Ucraina, milioane de victime se refugiază în țări încă nebombardate, încă neafectate teribil de stihia unui război mondial, care poate fi sfârșitul civilizației umane. (…) Este atât de trist că lumea democratică nu reacționează prompt și ferm, pentru a reinstaura pacea, pentru a-l pedepsi rapid pe dictatorul însetat de sânge nevinovat, pentru a arăta că există solidaritate umană, pentru a demonstra că ultimul război mondial nu mai poate avea loc și că planeta asta nu poate fi distrusă de oameni, pentru că ororile istoriei nu mai pot fi repetate. (…) măsurile punitive adoptate împotriva Rusiei lui Putin nu sunt încă suficiente și eficiente pe termen scurt. Nevinovați mor în fiecare clipă în Ucraina. De ce nu au fost expulzați diplomații Rusiei, de ce nu au fost transformate ambasadele dictatorului rus în centre pentru refugiații ucraineni? Dacă nici acum nu ne declarăm toți ucraineni și nu acționăm solidar pentru a mai avea un viitor civilizația umană, atunci nu vom mai avea o altă ocazie, pentru că vom trăi un sfârșit apocaliptic. Și vom fi vinovați, că nu am făcut totul pentru a dovedi că merităm să mai populam această planetă mult prea încercată. SĂ FIM TOȚI UCRAINENI SI SĂ SALVĂM PREZENTUL SI VIITORUL CIVILIZAȚIEI UMANE!”

VEZI ȘI: Zece reprezentanți ai Ambasadei Rusiei la București au fost declarați „personae non gratae”.

Foto: Facebook/ Tudor Bogdan Teodorescu

  • Facebook.com/actualitateaprahoveana.ro
  • instagram.com
  • twitter.com
  • Google Business
  • Youtube Actualitatea
  • Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea. 

Back To Top