transplant hepatic fundeni
Categorie: Știri naționale
  • Reprezentanții Spitalului Fundeni au anunțat că fetița de cinci ani s-a stins din viață marți seară, după ce starea ei se agravase în ultimele zile.
  • Copila suferise un transplant hepatic la finalul lunii aprilie, după ce fusese internată mai multe săptămâni.
  • Ea era diagnosticată cu boala Wilson.

Primele vești proaste au venit din partea reprezentanților spitalului luni, la apoximativ două săptămâni de la transplant. “După o perioadă cu evoluţie favorabilă, starea clinică a fetiţei transplantate a suferit agravare progresivă în ultimele 3 zile. În cursul zilei de astăzi s-a reintervenit chirurgical identificându-se complicaţii ale anastomozei biliare, care au fost corectate. În acest moment starea fetiţei este critică, necesitând măsuri susţinute de terapie intensivă”, anunțau aceștia, într-un comunicat oficial.

În prima zi după reintervenţia chirurgicală, starea fetiţei transplantate era “extrem de critică, necesitând în continuare măsuri susţinute de terapie intensive”, au informat, în cursul zilei de ieri, reprezentanții spitalului.

Din păcate, organismul copilei nu a mai rezistat. “Fetiţa care a suferit un transplant de ficat pe data de 30 aprilie a decedat în seara zilei de 17 mai, ora 20:40, în urma complicaţiilor postoperatorii apărute în ultimele zile” este anunțul făcut miercuri de Institutul Clinic Fundeni.

Inițial, medicii au suspectat că fetița ar putea avea hepatita de cauză necunoscută depistată în mai multe țări și care afectează copiii, aducând unii pacienți în stare gravă. Ulterior, copila a fost diagnosticată cu boala Wilson, o afecțiune genetică.

Foto: Agerpres

Back To Top