Améliorer activement la puissance masculine et n est pas seulement appelé cialis 10mg prix. La qualité européenne actuelle est peu coûteuse.

Categorie: Știri naționale
tricolor-chisinauTricolorul de pe clădirea Primăriei Chişinăului a fost coborât în bernă. Astăzi se împlinesc 200 de ani de la primul rapt al Basarabiei de către Rusia. Anterior deputaţii parlamentului au respins propunerea Partidului Liberal care prevedea declararea zilei de 16 mai, zi de doliu. (sursa: 24h.md)

Pe 16/28 mai 1812 la București, în hanul agentului rus Manuc Bei s-a semnat Trataul de Pce între Imperiul Rus şi Imperiul Otoman. Tratatul avea 16 articole publice și două articole secrete.

Prin articolele 4 și 5, Imperiul Otoman ceda Imperiului Rus un teritoriu de 45.630 km², cu 482.630 de locuitori, 5 cetăți, 17 orașe și 695 de sate, (conform cu recensământul ordonat de autoritățile țariste în 1817). Au trecut în componența Imperiului Rus ținuturile Hotin, Soroca, Orhei, Lăpușna, Greceni, Hotărniceni, Codru, Tighina, Cârligătura, Fălciu, partea răsăriteană a ținutului Iașilor și Bugeacul. Autoritățile țariste au denumit în 1813 noua regiune ocupată "Bessarabia ".

Articolul 6 prevedea retrocedarea către Imperiul Otoman a orașelor Anapa, Poti și Akhalkalaki, dar ocuparea de către Rusia a portului Suhumi și altor localiutăți din Caucaz.

La București s-au pus bazele independenței Serbiei, care a căpătat un grad sporit de autonomie, fapt care a dus la primele inițiative de sârbizare a românilor timoceni.


Back To Top