Categorie: Știri naționale
cocainaPotrivit procurorilor Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Constanţa, din actele transmise de autorităţile judiciare italiene a rezultat că, în perioada decembrie 2007 - aprilie 2008, Iustin (Justin) Victor Rădulescu, de 55 de ani, a coordonat un grup organizat de traficanţi de droguri şi a supervizat şi finanţat importul unor mari cantităţi de narcotice, cumpărate din America Latină.
Astfel, s-a stabilit că a cumpărat 2.085 de kilograme de cocaină pe care le-a transportat cu o navă reţinută de autorităţile portugheze, după care alte 3.752,976 de kilograme de cocaină, transportate cu o altă navă reţinută de autorităţile spaniole, precum şi 2.500/3.000 de kilograme de cocaină pe care le-a transportat cu două nave cu pânze.
De asemenea, a importat, în complicitate cu alte persoane, în aceeaşi perioadă, cantitatea de 1.500 de kilograme de cocaină, transbordând încărcătura la bordul a două nave.
Mandat european de arestare
Tribunalul din Milano a emis pe numele bărbatului un mandat european de arestare, fiind acuzat de trafic organizat de droguri de mare risc. El a fost prins, marţi, în municipiul Constanţa şi a fost prezentat Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Constanţa - Secţia Penală, care a dispus reţinerea sa.

Back To Top