Categorie: Știri naționale
victor_pontaVictor Ponta este acuzat de plagiat în Nature şi Frankfurter Allgemeine Zeitung, ambele publicaţii susţinând că au avut acces, graţie unei surse anonime, la documente care dovedesc că teza de doctoral a premierului român ar conţine texte copiate. Într-o conferinţă de presă susţinută marţi dimineaţa, Victor Ponta a admis că nu a respectat standardele de citare, dar a subliniat că nu a existat "intenţia de a plagia". De asemenea, şeful Executivului a declarat că este dispus să renunţe la titlul de doctor, care nu îi aduce "niciun beneficiu", titrează gandul.info.

Scandalurile de plagiat în care sunt implicaţi oamenii politici nu sunt deloc o noutate în peisajul european şi s-au dovedit într-atât de puternice, încât au dus la demisii, ba chiar şi la încheierea unor cariere politice altfel remarcabile.

Două dintre cele mai recente astfel de scandaluri sunt cele în care au fost implicaţi preşedintele maghiar Pal Schmitt şi ministru Apărării din Germania, Karl-Theodor zu Guttenberg. În ambele cazuri, s-a dovedit că aceştia şi-au plagiat teza de doctorat. Germanul a admis că a plagiat, dar a susţinut că nu a fost cu intenţie.

Integral, pe gandul.info

Back To Top