Améliorer activement la puissance masculine et n est pas seulement appelé cialis 10mg prix. La qualité européenne actuelle est peu coûteuse.

femeie operată de hernie în loc să nască
Categorie: Știri naționale

 

• O gorjeancă în vârstă de 35 de ani a fost operată marți, 22 august 2023, de medicii Spitalului Județean de Urgență Târgu Jiu de hernie, deși ea era, de fapt, însărcinată.
• Pacienta a fost consultată de medici, care i-au pus diagnosticul de hernie intestinală.
• Femeia a adus pe lume o fetiță sănătoasă.

UPDATE: Conducerea Spitalului Judeţean Târgu Jiu a declanşat o anchetă după ce o femeie care de fapt era însărcinată în luna a noua a fost diagnosticată cu eventraţie, fiind supusă unei intervenţii chirurgicale. Femeia, în vârstă de 35 de ani, care nu ştia că este însărcinată şi s-a prezentat la spital acuzând dureri abdominale, a născut o fetiţă, a declarat pentru News.ro purtătorul de cuvânt al unităţii sanitare Mihaela Ţicleanu. Reprezentanţii spitalului au transmis că eventraţia era reală şi că operaţia era necesară, dar şi că femeia a declarat că nu este însărcinată şi că se află sub tratament cu anticoncepţionale.

”Pacienta, în vârstă de 35 de ani, s-a prezentat la Unitatea de Primiri Urgenţe în data de 19.08.2023, cu dureri abdominale şi prezenţa unei eventraţii abdominale post operatorie supraombilicală strangulată, care a fost parţial redusă în urma manevrelor de taxis (manevre de presiune cu ajutorul mainii, efectuate in scopul reducerii unei hernii strangulate) efectuate de medic. Medicul chirug de gardă a decis internarea pacientei pentru supraveghere, căci exista riscul ca eventraţia să se restranguleze, ceea ce s-a şi întâmplat. Menţionăm faptul că, în timpul anamnezei, pacienta a afirmat că nu este însărcinată, că a avut menstruaţie şi se află sub tratament cu anticoncepţionale. De asemenea, aceasta a declarat pe proprie răspundere că nu este însărcinată şi la Laboratorul de Imagistică Medicală, înainte să i se facă raze pulmonare”, au transmis reprezentanţii unităţii sanitare.

În data de 22 august, în timpul vizitei medicale, medicul chirug a constatat că pacienta are nevoie de intervenţie chirurgicală (eventraţie strangulată) şi au fost demarate pregătirile pentru operaţie. Eventrațiile sunt forme speciale de hernii, care se produc prin puncte slabe apărute după o intervenție chirurgicală. Sunt „rupturi” produse pe locul în care peretele abdominal a fost tăiat.

”Intraoperator s-a constatat prezenţa eventraţiei strangulate cu intestin afectat, cu epiplon în sac de eventraţie, dar şi un uter mărit ca volum ca urmare a unei sarcini. În acel moment, medicul chirurg a solicitat prezenţa în sala de operaţie a colegilor de la Secţiile Obstetrică Ginecologie şi Neonatologie.  După intervenţia medicilor obstreticieni, s-a continuat intervenţia chirurgicală şi pentru rezolvarea eventraţiei. În prezent, pacienta se află internată în Terapie Intensivă, pentru recuperarea postoperatorie, iar nou-născutul este la Neonatologie. Mama este conştientă, cooperantă, starea de sănătate fiind stabilă. Şi starea de sănătate a copilului este stabilă”, afirmă purtătorul de cuvânt al spitalului.

”Potrivit medicului chirurg, având în vedere diagnosticul stabilit şi abdomenul cicatricial şi multioperat, dar şi peritonita generalizată din antecedentele medicale, efectuarea unei ecografii nu ar fi furnizat informaţii suplimentare relevante pentru diagnosticul de eventraţie abdominală. Statistic vorbind, în una din 2.500 de sarcini, femeia nu este conştientă de prezenţa fătului şi află că este însărcinată când se declanşează travaliul.  Va fi demarată o anchetă internă privind respectarea protocoalelor şi procedurilor medicale în acest caz.

De asemenea, au fost sesizate DSP Gorj, Colegiul Medicilor Gorj şi ANMCS”, anunţă reprezentanţii spitalului.

Cazul se află și în atenția ministrului Sănătății.

Mai multe pe news.ro

Știrea inițială:  Femeia, din localitatea Tismana, a ajuns la spital cu dureri abdominale. Pacienta a fost consultată de medici, care i-au pus diagnosticul de hernie intestinală.

Femeia nu știa că este gravidă în luna a noua, dar nici medicii care au consultat-o nu și-au dat seama că aceasta este însărcinată.

Conform Antena 3, pacientei nu i s-a efectuat nicio ecografie și a fost condusă direct în sala de operație a secției Chirurgie. I s-a efectuat anestezia și chirurgul a intervenit, moment în care medicul și-a dat seama că femeia este însărcinată și că durerile sunt cele specifice nașterii la termen. A fost chemat medicul specialist pentru efectuarea operației de cezariană și, astfel, a venit pe lume o fetiță de 3,200 kg. Femeia mai are acasă două fete, gemene, în vârstă de 16 ani.

 CITEȘTE ȘI: APEL AL POLIȚIEI PENTRU GĂSIREA UNUI TÂNĂR DIN RÂFOV, DAT DISPĂRUT ASEARĂ DE FAMILIE

Conducerea Spitalului Județean de Urgență a deschis o anchetă
Cazul va fi anchetat de conducerea Spitalului Județean de Urgență Târgu Jiu, care a dispus efectuarea unei anchete interne.

„Medicul chirurg și ceilalți medici prezenți în sala de operații au fost chemați un această dimineață, la prima oră, de către conducerea unității sanitare pentru a afla exact ce s-au întâmplat. Pacienta în vârstă de 35 de ani se afla la Terapie intensivă pentru recuperarea postoperatorie, iar nou născutul este internat la Neonatologie, ambii fiind în stare stabilă de sănătate“, a spus Mihaela Țicleanu, purtătorul de cuvânt al Spitalului Județean de Urgență Târgu Jiu.

Spitalul Județean de Urgență Târgu Jiu a fost obligat în trecut să achite despăgubiri pentru cazuri de malpraxis. O sumă de aproximativ 500.000 de euro a plătit spitalul în urmă cu mai mulți ani pentru moartea unei paciente adolescente. Ea a suferit un șoc după ce i s-a administrat antibiotic fără să fie testată.

Foto: Jurnalul Olteniei

Mai multe pe adevarul.ro

CITEȘTE ȘI: CAZ SIMILAR CELUI DIN 2 MAI ÎN SUA. ȘOFERIȚA DROGATĂ A PRIMIT ÎNCHISOARE PE VIAȚĂ, FĂRĂ DREPTUL DE A FI ELIBERATĂ CONDIȚIONAT

Back To Top