Améliorer activement la puissance masculine et n est pas seulement appelé cialis 10mg prix. La qualité européenne actuelle est peu coûteuse.

Bogdan Chirițoiu Consiliul Concurenței bănci inspecții
Categorie: Știri naționale

• Inspecțiile Consiliului Concurenței privind o posibilă înțelegere de tip cartel asupra acordării creditelor au vizat 12 grupuri bancare, a declarat luni președintele instituției Bogdan Chirițoiu.
• Băncile sunt suspectate că au avut înțelegeri asupra modului în care se calculează scorul de credite, fapt ce a dus la blocarea accesului unor clienți.

Președintele Consiliului Concurenței, Bogdan Chirițoiu, a afirmat că inspecțiile au durat trei zile, timp în care au fost adunate dovezi, ridicarea documentelor fiind făcută cu mandat judecătoresc. În funcție de acestea, dar și de modul în care vor colabora băncile implicate, anul viitor ar putea exista deja un rezultat al investigației, a mai afirmat Chirițoiu.

Săptămâna trecută, reprezentanții Consiliului Concurenței au derulat inspecții inopinate la sediul mai multor bănci comerciale, având suspiciunea că instituțiile financiare s-au înțeles între ele pentru a stabili dobânzile la credite.

Inspecțiile inopinate sunt autorizate de Curtea de Apel București. Inspectorii urmăresc astfel să obțină informații și documente necesare pentru a clarifica dacă există sau nu o practică anticoncurențială.

CITEȘTE ȘI: IOHANNIS LA DESCHIDEREA NOULUI AN ȘCOLAR: TEMA CONSUMULUI DE DROGURI ÎN RÂNDUL TINERILOR, PE ORDINEA DE ZI A ȘEDINȚEI CSAT

Inspecțiile inopinate sunt o etapă importantă în cadrul procedurilor de investigare a unui posibil comportament anticoncurențial, dar nu reprezintă o antepronunțare în ceea ce privește vinovăția companiilor.

În situația în care Consiliul Concurenței va constata încălcarea regulilor de concurență, companiile implicate riscă amenzi de până la 10% din cifra de afaceri.

Companiile care cooperează cu autoritatea de concurență în cadrul programului de clemență pot obține imunitate la amendă sau reduceri substanțiale ale acesteia.

Foto: Ziarul Financiar
Mai multe pe hotnews.ro

CITEȘTE ȘI: PARTIDUL ROMÂNIA ÎN ACȚIUNE: „APEL PENTRU SIGURANȚA CETĂȚEANULUI ÎN PLOIEȘTI”

Back To Top