Améliorer activement la puissance masculine et n est pas seulement appelé cialis 10mg prix. La qualité européenne actuelle est peu coûteuse.

avarii rețeaua electrică națională sistemul energetic
Categorie: Știri naționale

 

• Încă de la primele condiții meteo severe, din acest sezon rece, sistemul energetic național a demonstrat că nu este pregătit pentru iarnă.
• Mai multe linii electrice sunt căzute în zona Dobrogei, întrerupând alimentarea cu electricitate a consumatorilor, iar reactorul 1 de la Cernavodă s-a deconectat automat, „ca urmare a condițiilor meteo care au cauzat pertubații în sistemul energetic național”, după cum au anunțat Nuclearelectrica și Ministerul Energiei.

„Condițiile meteorologice vor fi dificile din aceasta seară și până mâine în a doua parte a zilei, mai ales în zona de sud-est a României. Aici se concentrează importante capacitați de producție a energiei, în special nucleară și eoliană. Prognozele de vânt indică posibile valori de 75-80 km/h, până la 100 km/h în rafale. La asemenea viteze, turbinele eoliene pot fi oprite, iar rețele de transport și distribuție a energiei electrice pot fi afectate”, se arată într-un comunicat al Ministerului Energiei.

 CITEȘTE ȘI: VÂNT PUTERNIC ÎN PRAHOVA. COPACI CĂZUȚI ȘI AVARII LA REȚEAUA DE ENERGIE ELECTRICĂ

Nuclearelectrica a anunțat că Unitatea 1 a CNE Cernavodă s-a deconectat automat sâmbătă seară, ca urmare a condițiilor meteo care au cauzat pertubații în sistemul energetic național.

Deconectarea automată a Unității 1 s-a produs în condiții de siguranță, toate sistemele unității funcționând și răspunzând conform proiectului în astfel de situații.

Totodată, din cauza vântului foarte puternic, turbinele eoliene au început să se oprească. Eolienele produc în prezent aproximativ 1.400 MW, față de 2.400 MW, cât era programat.

Cu unitatea 1 de la Cernavodă decuplată, în acest moment în sistemul energetic sunt 1.700 MW deficit, precizează reprezentanții ministerului.

Echipele Rețele Electrice Dobrogea și ale contractorilor au intervenit pentru restabilirea alimentării cu energie electrică a clienților din zonele afectate de condițiile meteo dificile - cod portocaliu și roșu de vânt, cu viteze de peste 100 km/h.

Intervențiile au fost îngreunate de vremea severă, în special în județele Constanța și Tulcea.

Mai multe pe hotnews.ro

CITEȘTE ȘI: MIHAI APOSTOLACHE, ROMÂNIA ÎN ACȚIUNE: „VOM MILITA CA SPITALUL CFR SĂ ÎȘI CONTINUE ACTIVITATEA ȘI SĂ NU FIE ALIPIT SPITALULUI JUDEȚEAN”

Back To Top