Améliorer activement la puissance masculine et n est pas seulement appelé cialis 10mg prix. La qualité européenne actuelle est peu coûteuse.

cosmonautul Dumitru Prunariu România pierde teren în cursa spațială
Categorie: Știri naționale

 

• La două zile după ce a susținut, în Ploiești, evenimentul Cosmo Cronici, cosmonatul Dumitru Prunariu avertizează că România pierde teren în cursa spațială, inclusiv în fața țărilor vecine.
• „Suntem aproape pe ultimul loc în Europa” a afirmat generalul la Cluj, la evenimentul „Space Systems Engineering Workshop”.
• Motivele ar fi, potrivit acestuia, fondurile foarte limitate, scăderea investițiilor în domeniul cercetării și faptul că guvernul nu înțelege subiectele legate de spațiu.

În ziua în care Elon Musk a făcut o nouă încercare de a lansa cea mai puternică rachetă construită de compania sa, Space X, sâmbătă, 19 noiembrie, singurul cosmonaut român, generalul Dumitru Prunariu și scriitorul Alexandru Mironov încurajau, la Ploiești, sute de copii, să privească viitorul tehnicii cu interes, în cadrul evenimentului Cosmo Cronici.

VEZI AICI COSMO CRONICI APH LIVE

Două zile mai târziu, la Cluj, s-a desfășurat „Space Systems Engineering Workshop”, organizat de Universitatea Tehnică din Cluj-Napoca și Institutul Național de Cercetare - Dezvoltare pentru Tehnologii Izotopice și Moleculare, eveniment care a reunit peste 100 de profesionişti din sectorul spaţial.
Cu această ocazie, Dumitru Prunariu a declarat că România pierde teren în cursa spaţială, fiind în urma unor ţări est-europene, precum Ungaria şi Polonia.

 CITEȘTE ȘI:  PARLAMENTUL EUROPEAN A RECUNOSCUT DOMENIUL NUCLEAR CA „INDUSTRIE VERDE”

„Şi Ungaria şi Polonia au încheiat contracte pentru a lansa cosmonauţi în spaţiul cosmic, ceea ce înseamnă un nivel tehnologic şi de implicare politică la un nivel foarte înalt. Acest lucru se realizează prin contracte private cu firme americane. România este departe de a adera la astfel de activităţi, pentru că fondurile sunt foarte limitate, investiţiile în domeniul cercetării au scăzut mult de tot”, a afirmat el la Cluj-Napoca.

Prunariu consideră că România este „aproape pe ultimul loc în Europa” în ceea ce privește ambițiile spațiale. „Există un nivel minim de investiţii în acest domeniu, dacă te-ai plasat sub el, te duci în jos, dacă eşti deasupra lui, poţi începe să urci. Noi suntem sub şi începem să destructurăm anumite activităţi”, a declarat cosmonautul.

El a mai spus că, în urmă cu câţiva ani, România era cea mai dezvoltată ţară din Estul Europei pe linie cosmică.

Dumitru Prunariu afirmă că guvernul nu înțelege problemele legate de spațiu

„Agenţia Spaţială Română, considerată cea mai puternică din această regiune, a fost înfiinţată în 1991. Din păcate, în momentul de faţă, guvernul nu a mai acordat aceeaşi atenţie domeniului spaţial, în primul rând din cauza necunoaşterii contextului în care se desfăşoară acest proces. Nu numai ştiinţa este importantă aici, ci şi integrarea politică prin spaţiu. Spaţiul şi securitatea sunt domenii abordate la nivelul UE”, a explicat el.

„Din cauza acestor neînţelegeri, nu s-au plătit ani de-a rândul contribuţiile României la Agenţia Spaţială Europeană (ESA), iar acum este numită în funcţia de conducere o persoană care nu a avut tangenţă cu acest nivel şi care face doar administraţie. Din păcate, aşteptăm vremuri mai bune”, a subliniat Dumitru Prunariu.

Mai multe pe hotnews.ro

CITEȘTE ȘI: PĂDURILE ROMÂNIEI VOR FI MONITORIZATE PRIN SATELIT. CINE ESTE CÂŞTIGĂTORUL CONTRACTULUI

Back To Top