Améliorer activement la puissance masculine et n est pas seulement appelé cialis 10mg prix. La qualité européenne actuelle est peu coûteuse.

Categorie: Știri naționale

AndreiSava PDLDeputatul PSD de Prahova, Andrei Sava, a depus o iniţiativă legislativă în care propune acordarea de scutiri de la impozitul pe profit pentru firmele care înființează unități de învățământ preșcolar cu program prelungit pentru copiii angajaților. O altă iniţiativă legislativă propusă de Andrei Sava (deputat PSD în colegiul Ploieşti Nord) este legată de înfiinţarea şi funcţionarea creşelor. Prin această iniţiativă deputatul propune oferirea de întâietate la înscrierea la creşă copiilor între 0 şi 2 ani ale căror mame se întorc în activitate înainte de finalizarea concediului de maternitate.

Potrivit unui comunicat de presă, proiectele de lege iniţiate de deputatul Andrei Sava vin în întâmpinarea nevoilor tinerelor mame care se întorc în câmpul muncii, dar şi ca soluțe viabilă în direcția reformei educaționale.


„Dincolo de ajutoarele financiare pentru creşterea copilului, statul trebuie să-şi dezvolte politicile în ceea ce priveşte înfiinţarea, organizarea şi funcţionarea creşelor, pentru că una dintre problemele cu care se confruntă tinerele familii este aceea privind îngrijirea şi educaţia timpurie a copilului. Din aceste motive, prin adoptarea acestui proiect de lege, cumulat cu adoptarea proiectul legislativ depus săptămâna trecută, prin care am propus oferirea de întâietate la înscrierea la creşă a copiilor între 0 și 2 ani ale căror mame se întorc în activitate înainte de finalizarea concediului de maternitate, consider că statul român va face paşi importanţi în vederea remedierii situaţiei actuale privind serviciile publice de îngrijire a copiilor".


Deputatul PSD consideră că proiectul său de lege va avea efecte pozitive atât asupra calității educației copilului și a vieții de familie cât și asupra eficientizării costurilor bugetare alocate în această direcție.


„Având în vedere contextul economico-financiar actual, nevoia de a diminua costurile suportate de la bugetul de stat al României pe termen mediu și lung, reinserția în activitatea profesională a mamelor, recomandările Comisiei Europene în privinţa respectării drepturilor copilului, strategiile de dezvoltare a educaţiei şi îngrijirii copilului adoptate în alte State Membre, dar şi posibilitatea implicării sectorului privat în îngrijirea şi educaţia copiilor angajaţilor, consider mai mult decât oportună adoptarea prezentului proiect legislativ'' a declarat Andrei Sava.
Conform studiilor efectuate în Uniunea Europeană și în România cu privire la educație, acest sector este esențial pentru dezvoltarea capacității de comunicare, integrare socială și dezvoltare profesionala a populaţiei. Cu toate acestea, numărul grădinițelor finanțate de statul român a scăzut de la 12.951 în 1996 la 1.498 în 2010.

Reintegrarea tinerelor mame pe piaţa muncii

În prezent, una dintre problemele cu care se confruntă tinerele familii este aceea privind îngrijirea şi educarea timpurie a copilului. Numărul părinţilor care trebuie să-şi lase copiii în grija cuiva pentru a putea merge la serviciu este cu mult mai mare decât oferta din creşe.

‚‚Statul român are nevoie de remedierea problemei privind incluziunea pe piaţa muncii a tinerelor mame, prin dezvoltarea serviciilor publice de îngrijire a copiilor. De această schimbare au nevoie mai multe categorii de mame. Pe de o parte este vorba despre cele care nu doresc să renunţe la carieră, dar sunt forţate de împrejurări să stea acasă cu copiii pentru că nu reuşesc să îi dea la o creşă pe motiv că numărul acestor instituţii este mult prea mic pentru a face faţă cererii. De cealaltă parte, este vorba despre mamele singure care sunt nevoite să îşi reia activitatea profesională pentru a putea asigura un trai decent lor şi copiilor lor'' este de părere deputatul PSD.

„Realitatea creşelor de stat din România poate fi cel mai bine sintetizată prin personal înjumătăţit, posturi blocate şi mii de cereri de înscriere. De aceea, înscrierile la creşe se fac cu aproape nouă luni înainte, pentru ca micuţii să poată fi primiţi în septembrie. Dar, de cele mai multe ori, cei mai mulţi dintre părinţi îşi înscriu copiii la mai multe creşe, în speranţa că vor prinde un loc. Dacă acest lucru nu se întâmplă, însă, mamele nu au altă soluţie decât să opteze pentru durata maximă a concediului postnatal. Cât despre opţiunea privind creşele particulare, costurile pe lună sunt mult prea ridicate pentru o familie ai cărei membri aflaţi în câmpul muncii câştigă salariul minim pe economie, pentru a putea fi privită drept o alternativă", susţine deputatul ploieştean Andrei Sava.


Alte aspecte pe care deputatul Andrei Sava le-a adus în vedere fac referire mai ales la cifrele înregistrate în ultimii 20 de ani, potrivit cărora populaţia ţării este în scădere şi este nevoie de proiecte pentru susţinerea şi încurajarea natalităţii. „Scăderea populaţiei, alături de îmbătrânirea acesteia, constituie motive suficiente pentru promovarea mult mai intensă a politicilor de creştere a natalităţii, această modificare v-a duce şi la ridicarea nivelului de trai a tinerilor familii, oferindu-le condiţiile ca ambii soţi să aibă posibilitatea de a avea un loc de muncă", a conchis deputatul Andrei Sava.

Back To Top